Strona 25 z 60 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

na pewno PM chce mieć zdjęcia-jak jedzie,podjeżdża takim autem-trudno to zrobić siedząc z nimi...tak na marginesie-siadasz w środku między nimi ?...a później rodzina przeglądająca zdjęcia Cioci Gieni pyta "a kto to jest ten pan co jedzie z młodymi" ..."a to fotograf"...lol...bo robi slub za 3 k i szkoda mu się nie nachlać za darmoche i wydać na paliwo...
    Nie masz pojęcia o czym piszesz. Najmniejszego. A z tym chlaniem to w ogóle bzdura.

umówmy się że piszemy o Aucie zabytkowym i w tym Cabrio-a nie o autobusie...
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

aha no tak wszyscy jezdza takim samym autem... widzisz ty odrazu zakladasz ze jak jedzie sie z mlodymi to tylko dlatego ze taniej bo nie place za paliwo i chce zeby mnie wozili , a nie o to tu chodzi.... ( i logiczne jest ze nie zawsze jest w ogole mozliwosc techniczna aby sie z nimi zabrac )

ja frustrat ? ja ci napisalem tylko co jest zalosne... wisi mi to i powiewa ale swoje madre slowa odnosnie slubow zachowaj dla siebie po prostu
    no comment...

Zablokowany

Domyślnie

no doba -przyznaję się nie pomyślałem o tym.nie brałem pod uwagę po prostu wyjazdu na ślub tylko z jedną torbą i bez kamerzysty-bo on przecież też nie może być gorszy od fotografa...no i nie mam fisza-więc nie widzę sensu robienia zdjęć siedząc metr od młodych
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    ciekawy jestem jak?
    na pewno bardziej jakbym miał z buta chodzić-i siedzieć na imprezie do końca ,albo taxą wracać
    Ale chyba nie o to chodzi w tym wątku.
    Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 04-02-2010 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ja sie poddaje...
    no comment...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Taka mała dygresja co do jazdy autem z PM... Takie emocje można uchwycić w momencie rozluźnienia i jazdy na salę. Ale fakt po co to uwieczniać to są nic nie warte fotki

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Tak sie zastanawiam.. ciekawe jak to jest w przypadku osob, ktore sa juz zatrudnione na umowe o prace w jakiejs firmie - na caly etat, a dodatkowo chca otworzyc wlasna dzialalnosc zwiazana z wykonywaniem fotografii slubnej.
    Czy w takim ukladzie rowniez konieczne jest samodzielne placenie ZUS'u?
    Czy zostaje jedynie placenie podatku - jezeli tak, to podatku w jakiej formie oraz na jakiej stawce miesiecznej.
    Orientuje sie ktos w tym zagadnieniu?

Miasto
    Tanowo

Domyślnie

Na pewno trzeba zapłacić ubezpieczenie zdrowotne, aktualnie to ok. 233 zł. Zmienia się to co kwartał (raczej rośnie). Emerytalnego i FP nie trzeba płacić. Co do podatku to wybór karty czy zasad ogólnych ma konsekwencje w rozliczaniu dochodów z pracy podstawowej ale tu do końca nie posiadam pewnych informacji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zwolniony jestes bodaj ze skladki zdrowotnej. Ponadt to np w wypadku karty podatkowej rabat -80% na stawke. Wiec oplaca sie to tym bardziej jak stawka jest wysoka.

( nie pamietam tylko czy wpierw sie odejmuje od stawki skladke zdrowotna i pozniej te 80% czy na odwrot )
    no comment...

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Zwolniony jestes bodaj ze skladki zdrowotnej. Ponadt to np w wypadku karty podatkowej rabat -80% na stawke. Wiec oplaca sie to tym bardziej jak stawka jest wysoka.

( nie pamietam tylko czy wpierw sie odejmuje od stawki skladke zdrowotna i pozniej te 80% czy na odwrot )
    Szukałem tej zniżki na ryczałt w przypadku pracy na umowę w innej firmie i niestety nigdzie znaleźć tego nie mogłem, czy ta informacja jest jakoś potwierdzona?
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    Szukałem tej zniżki na ryczałt w przypadku pracy na umowę w innej firmie i niestety nigdzie znaleźć tego nie mogłem, czy ta informacja jest jakoś potwierdzona?
    bo to nie "zniżka na ryczałt" tylko z tego co kojarzę karty podatkowej a to różnica.. a co do zatrudnienia gdzieś na etacie to jak ktoś płaci ci zus to ty płacisz tylko zdrowotne
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 25 z 60 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów