Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Płacenie kartą a prowizje

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Hmm, dziwne, ten sklep w zasadzie ma raczej dobre opinie - długo działający, sprawdzony itp. Zadzwoń, wyjaśnij sprawę i informuj. Co najwyżej będzie trzeba.... zmienić opinię o sklepie ;-)

Ja juz zmienilem... poza tym sklep ma wyjechane ceny, przy placeniu karta kredytowa dolicza sobie procenty (co jest bardzo dziwne) - ceny na polce to ceny przy placeniu gotowka a jak chcesz karta to nagle ida w gore.
    Przy zakupi obiektywu Canona dostalem recznie wypisany swistek ze sklepu - rzekomo gwarancja "za ich posrednictwem" dopiero po interwencji dostalem Canonowska gwarancje.

Poza tym to chyba dzisiaj norma ze ludzie kombinuja jak sie da. Jak widac i w sklepie o rzekomo dobrej opinii sie to zdarzylo. Nie sadze zeby wymienili obiektyw na taki w pudelku z napisami bo to sie im nie bedzie oplacac. Taki w szarym pudle jest tanszy bo pochodzi z rozebranego zestawu KIT.

Zakonczenie jest takie ze prawdopodobnie Cashbacku nie dostaniesz bo:

1. Nie masz kodu (zostal na kolorowym pudle od calosci (chyba ze pudlo kolorowe tez wyslali)

2. Nawet jesli masz kody to zapewne kody poswiadczaja ze jest to zestaw KIT a potwierdzenie zakupu masz na obiektyw. Cos to smierdzi nie? (W Canonie w Irlandii mowili ze jest to bardzo klopotliwe i juz mieli takie przypadki gdzie numery szkla nie pokrywaja sie z kodami itd wlasnie przez takie oddzielne sprzedawanie (dlatego ja np. mialem 24-105 w oryginalnym pudle i odsprzedalem go i kupilem caly KIT zeby potem cyrkow nie bylo a akurat body jakie moglem kupic byly tylko z rozkitowywanych zestawow)

Mam nadzieje ze nie zaplaciles za teg obiektyw ceny jaka kosztuje "wersja normalna"

Ciekawe jak rozwiazali sprawe gwarancji bo z tego co sie orientuje to gwarancja w takich pudlach jest jedna na KIT zestaw. Nie ma oddzielnych na obiektyw i na body. (czyzby ktos inny mial dostac swistek??)
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja juz zmienilem... poza tym sklep ma wyjechane ceny, przy placeniu karta kredytowa dolicza sobie procenty (co jest bardzo dziwne) - ceny na polce to ceny przy placeniu gotowka a jak chcesz karta to nagle ida w gore.
    Haha - taktyka stosowana bardzo często na Warszawskiej Giełdzie Elektronicznej - opłaca się _nie_ płacić kartą

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Jablam - oni ecardowi placa kilka % od transakcji jak sie placi kartą. Przy 10000zł to już jest pokaźna kwota. Cukierków na wagę nie sprzedają.

Jakbyś prowadził sklep foto to byś miał inne zdanie.

To samo w apollo.net.pl i ja to rozumiem.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bo wtedy nie ma sladu i pewnie o to chodzi

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    apollo.pl - bez "net"

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    chodzi o to, że każdy sklep odprowadza prowizję równą 3% transakcji na rzecz formy obsługującej transakcje bezgotówkowe za każdą opłatę kartą. to niestety chamstwo jest i tyle.

natomiast co do sklepu, to po za dużym asortymentem to on nie ma żadnych plusów. sprzedawcy nie mają pojęcia o czym mówią i często wprowadzają w błąd. ceny jak z kosmosu ale można się targować, chociaż sprzedawca stara się uświadomić klientowi, że tam gdzie taniej to jest lewy sprzęt. dla mnie porażka.
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 28-05-2007 o 15:21
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no to ja też zmieniam zdanie i idę focic maki..

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Jablam - oni ecardowi placa kilka % od transakcji jak sie placi kartą. Przy 10000zł to już jest pokaźna kwota. Cukierków na wagę nie sprzedają.

Jakbyś prowadził sklep foto to byś miał inne zdanie.

a ja tego nei rozumiem, bo nigdy czegos takiego w cywilizowanym swiecie nie doswiadczylem a jedynie w pl oferuje sie jakas cene X a gdy przychodzi do zaplaty to nagle trzeba sobie doliczyc jakas prowizje, takie cos podpada po inspekcje handlu itd. niestety ale to jest nieuczciwa konkurencja, bo sprzedawca wystawiajac dany przedmiot na sprzedaz zgadza sie na jego sprzedaz po okreslonej cenie bez znaczenia czy placisz gotowka czy karta, no coz polskie praktyki handlowe ://
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    a ja tego nei rozumiem, bo nigdy czegos takiego w cywilizowanym swiecie nie doswiadczylem a jedynie w pl oferuje sie jakas cene X a gdy przychodzi do zaplaty to nagle trzeba sobie doliczyc jakas prowizje, takie cos podpada po inspekcje handlu itd. niestety ale to jest nieuczciwa konkurencja, bo sprzedawca wystawiajac dany przedmiot na sprzedaz zgadza sie na jego sprzedaz po okreslonej cenie bez znaczenia czy placisz gotowka czy karta, no coz polskie praktyki handlowe ://
    Najczęściej jest adnotacja, że podane ceny uwzględniają 3% rabat. Przy płatności kartą takowego rabatu nie uwzględnia się Pomijam fakt, że w większości sklepów ze sprzętem foto (w Polsce) płatnośc kartą w ogóle nie jest mozliwa.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    W apollo jest wyraźnie napisane ze cena jest taka gdy oplata gotówką a kartą +3%.

No cóż ja nie mam pretensji do sklepu tylko raczej do ecardu za takie prowizje.

Dla mnie sklepfotograficzny.pl jest niezly pod wieloma względami (oprócz cen ). Ale sprzet można obmacać, przetestować bez problemu.

Idąc tokiem myślenia niektórych - w każdym bankomacie powinno się dać wybrać kasę bez prowizji bo przecież żyjemy w cywilizowanym kraju?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów