Ja juz zmienilem... poza tym sklep ma wyjechane ceny, przy placeniu karta kredytowa dolicza sobie procenty (co jest bardzo dziwne) - ceny na polce to ceny przy placeniu gotowka a jak chcesz karta to nagle ida w gore.
Przy zakupi obiektywu Canona dostalem recznie wypisany swistek ze sklepu - rzekomo gwarancja "za ich posrednictwem" dopiero po interwencji dostalem Canonowska gwarancje.
Poza tym to chyba dzisiaj norma ze ludzie kombinuja jak sie da. Jak widac i w sklepie o rzekomo dobrej opinii sie to zdarzylo. Nie sadze zeby wymienili obiektyw na taki w pudelku z napisami bo to sie im nie bedzie oplacac. Taki w szarym pudle jest tanszy bo pochodzi z rozebranego zestawu KIT.
Zakonczenie jest takie ze prawdopodobnie Cashbacku nie dostaniesz bo:
1. Nie masz kodu (zostal na kolorowym pudle od calosci (chyba ze pudlo kolorowe tez wyslali)
2. Nawet jesli masz kody to zapewne kody poswiadczaja ze jest to zestaw KIT a potwierdzenie zakupu masz na obiektyw. Cos to smierdzi nie? (W Canonie w Irlandii mowili ze jest to bardzo klopotliwe i juz mieli takie przypadki gdzie numery szkla nie pokrywaja sie z kodami itd wlasnie przez takie oddzielne sprzedawanie (dlatego ja np. mialem 24-105 w oryginalnym pudle i odsprzedalem go i kupilem caly KIT zeby potem cyrkow nie bylo a akurat body jakie moglem kupic byly tylko z rozkitowywanych zestawow)
Mam nadzieje ze nie zaplaciles za teg obiektyw ceny jaka kosztuje "wersja normalna"
Ciekawe jak rozwiazali sprawe gwarancji bo z tego co sie orientuje to gwarancja w takich pudlach jest jedna na KIT zestaw. Nie ma oddzielnych na obiektyw i na body. (czyzby ktos inny mial dostac swistek??)