Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Studiować fotografię, ale gdzie?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

To zależy jaki rodzaj fotografii cię interesuje - pracować dla gazet możesz moim zdaniem z dużym powodzeniem bez takich studiów jeśli taka praca cię interesuje, a żeby w fotografii ślubnej czy studyjnej na początku zdobyć jakieś zlecenia to chyba trzeba umieć się "zakręcić". Jak widać w tym roku był cały rok na zrealizowanie 2 tematów a więc trzeba na to nieco czasu - w ogóle to nieco dziwne moim zdaniem że dopiero teraz się interesujesz rekrutacją skoro w tym roku jest już w zasadzie po wszystkim. Nagła zmiana wizji przyszłości po maturze? ;-) (Nie bierz tego osobiście)
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saurus Zobacz posta
    w ogóle to nieco dziwne moim zdaniem że dopiero teraz się interesujesz rekrutacją skoro w tym roku jest już w zasadzie po wszystkim. Nagła zmiana wizji przyszłości po maturze? ;-) (Nie bierz tego osobiście)
    Wstyd się przyznać, ale nie miałem orientacji, kiedy są terminy rekrutacji, niepotrzebnie to olałem ;-) Ale może mnie usprawiedliwić fakt, że do 23. maja miałem matury (myślicie, że przyjmą taką wymówkę na uczelnii? )

Teraz się trochę podłamałem po przeczytaniu paru dyskusji z pl.rec.foto, gdzie prawie jednomyślnie stwierdzono, że nie warto studiować fotografii, a lepiej uczyć się marketingu - czyli m. in. kontaktu z klientem - albo wybrać studia, po których będzie się miało zapewnioną pracę. Fakt, że dyskusje pochodzą sprzed 4 lat, kiedy była chyba tylko jedna państwowa szkoła foto w Polsce, ale nie sądzę, by wiele się zmieniło w tej materii.

Muszę się z tym przespać ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uprawnienia umieszczania postów