Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: ACDSee Pro 8 i zoom'owanie

Uzależniony

Domyślnie ACDSee Pro 8 i zoom'owanie

Witam!

Czy ktoś orientuje się może jak zmusić wspomniany w tytule program (ACDSee Pro v8.0) do "normalnego" wyświetlania pikseli przy powiększaniu obrazu? Chodzi oczywiście o zoom'owanie ("+"), nie o zwiększanie obrazu w sensie liczby pikseli.
    PS i wiele innych programów wyświatlają normalne "ostre" kwadraty przy podjeżdżaniu, a ACDSee zaczyna rozmywać obraz jak tylko podjedziemy bliżej niż 1:1.
    Ustawienia Viewer > resampling algorithm mają minimalny skutek, w zasadzie widoczny tylko przy pomniejszaniu obrazu.

Dzięki za pomoc!

Uzależniony

Domyślnie

Patrzę na liczbę otwarć wątku (na chwilę obecną 82) i brak jakiegokolwiek odzewu, i nie wiem czy to znaczy, że nikt nie używa ACDSee w tej lub zbliżonej wersji (wcześniejsze, np. 7. i nie "pro" są pod tym względem chyba takie same), czy też, że nikt po prostu nie wie jak to załatwić (o ile w ogóle się da)?
    To chyba raczej nie jest kwestia monitora LCD, bo, jak już pisałem, PS i inne nie mają z tym problemu... ale może się mylę? Tak z ciekawości może ktoś może to sprawdzić na CRT?
    Ostatnio edytowane przez APP ; 08-06-2007 o 09:35

Uzależniony

Domyślnie

w poprzednich wersjach, jesli dobrze pamietam, byla mozliwosc wylaczenia 'poprawy' jakosci przy powiekszeniu. Teraz zdaje sie program wie lepiej co jest lepsze:-) Ja znalazlem rozwiazanie co sie zwie FastStone Viewer. Jest troche wolniejszy ale za to darmowy.
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 08-06-2007 o 09:48

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Patrzę na liczbę otwarć wątku (na chwilę obecną 82) i brak jakiegokolwiek odzewu, i nie wiem czy to znaczy
    Liczba otwarc watku nie jest wyznacznikiem niczego. Wielu ludzi jest po prostu ciekawych, sa tez mozliwe wielokrotne otwarcia. To, ze podpierasz sie liczba otwarc znaczy po prostu ze jestes niecierpliwy i/lub nikt nie umie/nie chce ci pomoc z powodow niedokladnie wiadomych, niezaleznych od ilosci otwarc watku. A tak a propos 82 wejscia to bardzo malo.

Uzależniony

Domyślnie

Problem, który Cie nurtuje to jeden z powodów dla których ACDSee nie jest obowązkowe

Uzależniony

Domyślnie

Vitez - wystarczy podejść do sprawy zdroworozsądkowo zamiast rozważać teorię, tym bardziej, że na pierwszy odzew grzecznie czekałem ponad tydzień... Dopisałem, licząc, że Ci którzy ew. już przejrzeli wątek odezwą się i sprawa "ciszy" się wyjaśni. To nieładnie podejrzewać wszystkich z góry o lamerstwo.
    Trochę wiary w ludzi, nawet jeśli Ci się nudzi (ot, taki rymik obosieczny... :wink

rolaj - nurtuj i daj nurtować :wink:

Pozwólcie Panowie, że tu sobie jeszcze trochę poczekam i ponawołuję

Uzależniony

Domyślnie

rolaj - nurtuj i daj nurtować :wink:
    Alesz proszz barzzo.........

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozwólcie Panowie, że tu sobie jeszcze trochę poczekam i ponawołuję
    Chyba latwiej i predzej bedzie po prostu zmienic soft.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Chyba latwiej i predzej bedzie po prostu zmienic soft.
    Wątpię. "Nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go":-P

Uprawnienia umieszczania postów