Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Którym portrety

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skylines Zobacz posta
    no wlasnie mam juz kase na 50 f/1.8 widziałem za 399 zł...
    Kupisz za 360-370 (oczywiście nowy)
    ...ale wszedzie gdzie czytam to pisza ze ten obiektyw że się tak wyrażę bardzo szybko się zużywa,szybko robią sie duże luzy,mocno sięplastik na bagnecie wyrabia
    Takie gadanie... mało onanistyczny jest to co poniektórzy koledzy po nim jeżdżą jak po burej... no nie ważne ;-) Plastikowy bagnet przy obiektywie o takiej masie i wielkości nie ma większego znaczenia, mój jest intensywnie użytkowany od roku i jakoś nie widać śladów zużycia na bagnecie. Luzy to on ma od początku (czyli wcale się nie robią) ale wychodzą z niego niezłe zdjęcia (choć rzeczywiście bokeh z pięciolistkowej przesłony do najpiękniejszych nie należy)
    ...i podobno jedyne co go ratuje to wlasnie to światło 1.8 za tą niska cenę...
    Na pewno wart jest kasy, którą musisz za niego zapłacić. Pomijając bzyczący AF, który kiepsko radzi sobie przy słabym oświetleniu to sam układ optyczny jest po prostu ostry. Ja bym brał, jak za jakiś czas będziesz potrzebował czegoś więcej to go sprzedasz (ze stratą góra 20% bo tak chodzą używki) i kupisz 50/1.4 lub 85/1.8.

Natomiast wracając do pytania postawionego na początku, jeśli 75 mm na cropie nie jest dla Ciebie za długa ogniskową, to portretuj raczej teleobiektywem, powinno to wyglądać trochę lepiej niż z długiego końca KIT-a.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 29-05-2007 o 14:21
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Jak tak chciałem sie podpiąć pod pod temat i zapytać czy warto inwestować w w Canon 85/1.8 i czy będzie znacząca różnica od tego co mam w stopce ? Czy Warto wydawać taką sumę pieniędzy na ten obiektyw, którego przeznaczeniem głównie byĸyby właśnie portrety(ale i nie tylko) czy lepiej 50/1.4 lub 50/1.8 (jest sporo tańszy od wersji z 1.4 i czy miedzy nimi jest jakaś duża przepaść?) bo to jest obiektyw standardowy i najbardziej uniwersalny ?
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Jak tak chciałem sie podpiąć pod pod temat i zapytać czy warto inwestować w w Canon 85/1.8 i czy będzie znacząca różnica od tego co mam w stopce ? Czy Warto wydawać taką sumę pieniędzy na ten obiektyw, którego przeznaczeniem głównie byĸyby właśnie portrety(ale i nie tylko) czy lepiej 50/1.4 lub 50/1.8 (jest sporo tańszy od wersji z 1.4 i czy miedzy nimi jest jakaś duża przepaść?) bo to jest obiektyw standardowy i najbardziej uniwersalny ?
    Jak najbardziej warto.. jedno z lepszych szkieł i za niewygórowaną cenę.. ja nie żałuję nawet jednej złotówki wydanej na ten obiektyw.. Super szybki, piękna plastyka i kolory, świetny bokeh.. cudo
    Przykłady

Pozdr
    Artur
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 29-05-2007 o 22:48
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów