Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: A710 IS usterka czy " ten typ tak ma "

Coś już napisał

Domyślnie A710 IS usterka czy " ten typ tak ma "

Koledzy , mam od niedawna A710 IS , jeżeli chodzi o pracę samego aparatu ( zdjęcia w auto , półautomacie , czy manualu jest ok . Zastanawia mnie tylko cichy szum jaki słyszę z aparatu . Oczywiście przy kręceniu jakiś filmików tym bardziej go słychać , ale tutaj nie zawracam sobie głowy , bo kupiłem go do robienia zdjęć i nie mam zamiaru korzystać z tego "dobrodziejstwa " .
    Szum ginie w momencie jak wyłaczę wyświetlacz ??:
    Napisałem do serwisu na Żytniej , odpowiedzieli przysłać , sprawdzimy . Kurna , za bardzo nie usmiecha mi się wysyłać , bo wszysko chodzi dobrze i żonka ( aparat jest jej :smile: ) jest zadowolona z jakości zdjęć a wiecie jak to w serwisie , czasem mogą coś spiepszyć .
    Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem , co radzicie ?

kanonada
    Guest

Domyślnie

Ja też mam od niedawna ten aparat, ale żadnych odgłosów z siebie nie wydaje (no poza tym, kiedy się włącza i słychać też nieznacznie pracę obiektywu przy korzystaniu z zoomu). Poza tym jest super.
    A może jakiś inny serwis - niekoniecznie wskazany w gwarancji - mógłby przynajmniej doradzić po obejrzeniu sprzętu. Niekoniecznie od razu wysyłka.
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

dźwieki " z obiektywu " to normalka , więc głowy sobie nie zawracam , szum jednak słysze więc nie wiem czy to normalne , ale dzięki za odpwiedź .

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

moze chodzi Ci o szum generowany przez uklad optycznej stabilizacji obrazu?

znajdz kogos z lustrzanka i obiektywem z IS (chociazby 30D z kitem 17-85 z pierwszego lepszego sklepu foto) i posluchaj jak "szumi" po wcisnieciu spustu do polowy.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    moze chodzi Ci o szum generowany przez uklad optycznej stabilizacji obrazu?

znajdz kogos z lustrzanka i obiektywem z IS (chociazby 30D z kitem 17-85 z pierwszego lepszego sklepu foto) i posluchaj jak "szumi" po wcisnieciu spustu do polowy.
    hmm , może , ale próbowałem wyłaczyć stabilizację i nic , dalej cicho szumi .
    Najdziwniejsze , że ten szum jest w trybie fotografowania i z właczonym wyswietlaczem lcd . Jeżeli wyłaczę lcd - cicho ( w trybie fotografowania )
    Przy przegladaniu zdjęć na lcd - cisza .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacek _b Zobacz posta
    hmm , może , ale próbowałem wyłaczyć stabilizację i nic , dalej cicho szumi .
    Najdziwniejsze , że ten szum jest w trybie fotografowania i z właczonym wyswietlaczem lcd . Jeżeli wyłaczę lcd - cicho ( w trybie fotografowania )
    Przy przegladaniu zdjęć na lcd - cisza .
    No to chyba jestes pierwszym ktory nie tylko widzi ale rowniez slyszy szumienie matrycy , skoro przy przegladaniu zdjec nie szumi.

Coś już napisał

Domyślnie

Vitez- czy ja wspomniałem coś o matrycy !?
    Widzisz kolo , tak się składa , że dzisiaj się zarejestrowałem na tym forum ( mimo że czytam go juz bardzo długo ) bo szukam odpowiedzi u WŁAŚCICIELI modelu A710 IS , więc jak nie masz nic do powiedzenia sensownego to daj se na luzik .

ps. tak się składa , że jeden kolega co ma A710 IS odpowiedział na mój mail i u niego też jest taki objaw .
    Ostatnio edytowane przez yacek _b ; 29-05-2007 o 06:27

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam cos do powiedzenia i to co chcialem to napisalem. Jak ci sie nie podoba to trudno - to jeszcze nie pretekst do takiego niegrzecznego zachowania jakie prezentujesz. A kolesi i luzikow szukaj wsrod kolegow na boisku, to forum to nie podworko.

Coś już napisał

Domyślnie

oj chłopie , ty sie chyba nigdy nie zmienisz , jak ty próbujesz z kogoś robic jaja to jest wszysko cacy , ktoś ci odpowie na na " zaczepkę " to fora ze dwora , ech ...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moja żonka ma taki aparat i przed chwilą sprawdziłem - rzeczywiście jak jest włączony wyświetlacz LCD to jest lekki szum (jak się przyłoży ucho do aparatu to słychać podobny dźwięk do tego jaki wydaje silnik elektryczny). Po wyłączeniu wyświetlacza robi się cicho.

Podsumowując: nie przejmuj się tylko rób zdjęcia :smile:
    Ostatnio edytowane przez Tomek_S ; 29-05-2007 o 07:51

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów