Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: A710 IS usterka czy " ten typ tak ma "

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie A710 IS usterka czy " ten typ tak ma "

Koledzy , mam od niedawna A710 IS , jeżeli chodzi o pracę samego aparatu ( zdjęcia w auto , półautomacie , czy manualu jest ok . Zastanawia mnie tylko cichy szum jaki słyszę z aparatu . Oczywiście przy kręceniu jakiś filmików tym bardziej go słychać , ale tutaj nie zawracam sobie głowy , bo kupiłem go do robienia zdjęć i nie mam zamiaru korzystać z tego "dobrodziejstwa " .
    Szum ginie w momencie jak wyłaczę wyświetlacz ??:
    Napisałem do serwisu na Żytniej , odpowiedzieli przysłać , sprawdzimy . Kurna , za bardzo nie usmiecha mi się wysyłać , bo wszysko chodzi dobrze i żonka ( aparat jest jej :smile: ) jest zadowolona z jakości zdjęć a wiecie jak to w serwisie , czasem mogą coś spiepszyć .
    Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem , co radzicie ?

kanonada
    Guest

Domyślnie

Ja też mam od niedawna ten aparat, ale żadnych odgłosów z siebie nie wydaje (no poza tym, kiedy się włącza i słychać też nieznacznie pracę obiektywu przy korzystaniu z zoomu). Poza tym jest super.
    A może jakiś inny serwis - niekoniecznie wskazany w gwarancji - mógłby przynajmniej doradzić po obejrzeniu sprzętu. Niekoniecznie od razu wysyłka.
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

dźwieki " z obiektywu " to normalka , więc głowy sobie nie zawracam , szum jednak słysze więc nie wiem czy to normalne , ale dzięki za odpwiedź .

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

moze chodzi Ci o szum generowany przez uklad optycznej stabilizacji obrazu?

znajdz kogos z lustrzanka i obiektywem z IS (chociazby 30D z kitem 17-85 z pierwszego lepszego sklepu foto) i posluchaj jak "szumi" po wcisnieciu spustu do polowy.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    moze chodzi Ci o szum generowany przez uklad optycznej stabilizacji obrazu?

znajdz kogos z lustrzanka i obiektywem z IS (chociazby 30D z kitem 17-85 z pierwszego lepszego sklepu foto) i posluchaj jak "szumi" po wcisnieciu spustu do polowy.
    hmm , może , ale próbowałem wyłaczyć stabilizację i nic , dalej cicho szumi .
    Najdziwniejsze , że ten szum jest w trybie fotografowania i z właczonym wyswietlaczem lcd . Jeżeli wyłaczę lcd - cicho ( w trybie fotografowania )
    Przy przegladaniu zdjęć na lcd - cisza .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacek _b Zobacz posta
    hmm , może , ale próbowałem wyłaczyć stabilizację i nic , dalej cicho szumi .
    Najdziwniejsze , że ten szum jest w trybie fotografowania i z właczonym wyswietlaczem lcd . Jeżeli wyłaczę lcd - cicho ( w trybie fotografowania )
    Przy przegladaniu zdjęć na lcd - cisza .
    No to chyba jestes pierwszym ktory nie tylko widzi ale rowniez slyszy szumienie matrycy , skoro przy przegladaniu zdjec nie szumi.

Coś już napisał

Domyślnie

Vitez- czy ja wspomniałem coś o matrycy !?
    Widzisz kolo , tak się składa , że dzisiaj się zarejestrowałem na tym forum ( mimo że czytam go juz bardzo długo ) bo szukam odpowiedzi u WŁAŚCICIELI modelu A710 IS , więc jak nie masz nic do powiedzenia sensownego to daj se na luzik .

ps. tak się składa , że jeden kolega co ma A710 IS odpowiedział na mój mail i u niego też jest taki objaw .
    Ostatnio edytowane przez yacek _b ; 29-05-2007 o 06:27

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam cos do powiedzenia i to co chcialem to napisalem. Jak ci sie nie podoba to trudno - to jeszcze nie pretekst do takiego niegrzecznego zachowania jakie prezentujesz. A kolesi i luzikow szukaj wsrod kolegow na boisku, to forum to nie podworko.

Uprawnienia umieszczania postów