Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: ladowanie BP-511 w samochodzie

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie ladowanie BP-511 w samochodzie

Czy ktos z forumowiczow probowal kiedykolwiek ladowac akumulator BP-511 w samochodzie przez wtyczke od zapalniczki 12V?

Znalazlem cos takiego , ale to troszke drogie jest - $115. Oczywiscie istnieja tansze zamienniki np. to , ale to znowu zakup nowej ladowarki (probowaliscie ladowac BP-511 nieoryginalna ladowarka?).

Zastanawiam sie natomiast czy potrzebna jest nowa ladowarka czy moze wystarczylby po prostu kabel do standardowej ladowarki CB-5L zakonczony wtyczka do gniazda zapalniczki. Jednak na obudowie CB-5L stoi jak byk "Input 100-240V" i nie ma nic mowy o 12V z samochodu. Moze jakis elektryk moglby sie wypowiedziec w tej sprawie? Probowaliscie kiedys robic takie eksperymenty z ladowaniem BP-511 przez gniazdo zapalniczki?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    usa

Domyślnie

no ja ladowalem bp-511 z gniazdka zapalniczki + oryginalna ladowarka tylko ze podpialem jeszcze maly gadget przetwornica z 12v/110v akurat taki u mnie prad na 100% taki inverter jest tanszy od ladowarki na zapalniczke
    cos tam juz jest

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: ladowanie BP-511 w samochodzie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Moze jakis elektryk moglby sie wypowiedziec w tej sprawie? Probowaliscie kiedys robic takie eksperymenty z ladowaniem BP-511 przez gniazdo zapalniczki?
    Poszukaj u siebie czegoś co nosi u Was nazwę DC=>AC Converter. Ja wklepałem taki string na eBay i od razu wyskoczyło mi kilka interesujących aukcji, a pomiędzy nimi taka

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Dzieki za pomoc! W takim razie musze zrobic wycieczke do RadioShack i poszukac tego konwertera. Rzeczywiscie kosztuje niewiele wiec warto pokombinowac.

Dopiero zaczyna Awatar Czankra
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    A przed chwila u nas znalazlem cos takiego fajnego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43811485
    Mam cos takiego i jest OK
    "Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
    EOS20D | EF 17-40mm f/4L USM | EF 24-105mm f/4L IS USM| 580EX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    usa

Domyślnie

DJTERMOZ , hej , ja swoj kupilem w CIRCUITCITY dalem okolo 40$ nie pamietam juz dokladnie ile.
    cos tam juz jest

Uprawnienia umieszczania postów