Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Canona szkło 400 f/5,6L a 400 f/4 DO IS porównanie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To jeżeli stać Cie na 400 f/4 DO to lepiej kupić 500 f/4 L IS- cena prawie ta sama, a w przyrodzie nie ma czegoś takiego jak zbyt długi obiektyw...
    No tak tylko że głównym moim środkiem transportu jest rower a taka półmetrowa armata to już nijak nie podejdzie, podobnie jak 5-cio kilowa 400 f/2,8 stąd zainteresowanie tymi pozostałymi 400 tkami

Domyślnie

rower?, kup 400/5.6 a za to co ci zostanie (wszak przymierzasz się do 400/4) spraw sobie samochód

Domyślnie

Samochod już jest i to z napędem na 4 kółka, ale szacunek do miejsc nie pozwala pchać się tym w czeluście, dlatego wspomagam się rowerkirm, do którego mam przytroczony statyw i miejsce zostało tylko na własnych plecach

Domyślnie

A ostatnie pytanko. Czy TC x2 przenosi wszystkie funkcje przy 70-200/2,8 oraz 300/4L is ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak, przenosi. W przypadku 300/4 IS dla jako takiego działania AF z amatorskim korpusem trzeba zalepić 3 styki TC.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

stosowanie TCx2 z zoomem to fatalny pomysł !!!

Jestem w pełni zgodny z Krzychem w kwestii zakupu. Jeśli przyroda i jeśli masz kasę to tylko 500/4 IS. Dasz radę nawet na rowerze

400/5.6 to zakup ekonomiczny - doskonała jakość obrazu ale ciemny i bez IS. To sprawia, że nadaje się przede wszystkim do pracy ze statywem i bez TC.

300mm - za krótko.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Panowie, test 400tek który rozwiał moje wątpliwości w temacie i skłonił do kupna najlepszej z nich.... polecam!!!
    http://www.michaelfurtman.com/comparing_canon_400s.htm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Panowie, test 400tek który rozwiał moje wątpliwości w temacie i skłonił do kupna najlepszej z nich.... polecam!!!
    http://www.michaelfurtman.com/comparing_canon_400s.htm
    nie sądziłem, że ten 400/4 DO jest aż tak tragiczny, chętnie zobaczyłby takie porównanie 400/5.6 z 500/4, ciekawe czy jest bardzo duża różnica
    Ostatnio edytowane przez mariusz11 ; 28-05-2007 o 19:38

Domyślnie

Dziekuje za informacje. Canon-board kopalnią wiedzy
    Pozdrawiam ciepło
    BJ5

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz11 Zobacz posta
    nie sądziłem, że ten 400/4 DO jest aż tak tragiczny, chętnie zobaczyłby takie porównanie 400/5.6 z 500/4, ciekawe czy jest bardzo duża różnica
    Nie jest "aż tak tragiczny" . tylko nie wart tyle ile sobie za niego Canon liczy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów