Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: problem - nowy obiektyw i brak pudełka

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie problem - nowy obiektyw i brak pudełka

witam
    wczoraj odebralem zamowiony w sklepie internetowym fotoplus obiektyw c24-105/4. otworzylem przesyłke i rece mi opadły. zamiast firmowego orygonalnego kartonu, zobaczylem szare tekturowe pudelko zastepcze. w srodku oczywiscie obiektyw i komplet papierow.
    domyslam sie ze pudelko posluzylo do tego by sklep sobie skorzystal z cashback canona.
    no ale...
    na stronie http://www.sklepfotograficzny.pl/obi...5-f4-L-IS-USM/

jest odnosnik do promocji, regulamin etc....
    a tymczasem firma robi taki przekret

brak pudelka poza tym to nie tylko cashback, ale tez relatywnie trudniejsza sprzedaz obiektywu w pozniejszym czasie i brak wiedzy czy obiektyw przypadkiem nie jest z serii " refurbished"

czlowiekowi sie wydaje ze kupuje w powaznej firmie a nie u jakiegos pokątnego handlarza...

co mi radzicie?
    jak na razie to w poniedzialek zamierzam odeslac spowrotem i poprosic o zwrot pieniedzy..

golek
    ps. ale obiektyw bardzo dobry... :-))

Domyślnie

ot po prostu dostałeś obiektyw wypruty z kompletu kit'owego z 5D...
    odeslij, zrob zj.... (bo jak rozumiem nie umawiales sie na takie trele morele) i daj znac jak poszlo.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    ot po prostu dostałeś obiektyw wypruty z kompletu kit'owego z 5D...
    odeslij, zrob zj.... (bo jak rozumiem nie umawiales sie na takie trele morele) i daj znac jak poszlo.
    Wydaje mi się, że kity to i tak są dwa osobne pudełka.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony

Domyślnie

moja rada:

a) odeslij i zadaj zamiany na nowy, ktorego numery beda zgodne z numerami na pudelku,

b) po otrzymaniu nowego szkielka lub zwrocie kasy, zrob im mala antyreklame na kilkudziesieciu forach poswieconych fotografii, to naprawde dziala, bo poczta pantoflowa (forumowa) jest najlepsza,

c) jesli sklep ten jest w jakis porownywarkach cen typu ceneo, skapiec itd. i jest mozliwosc recenzowania transakcji to opisz jak najdokladniej cala sytuacje i rowniez zmieszaj ich z blotem

d) powiadom jakiegos rzecznika praw konsumenta, w twoim miescie, lub inne organizacje i zrzeszenia konsumenckie, w ten sposob moze takze odczuja spadek zainteresowania ze strony kupujacych - bo cena to juz nie wszystko
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez golek Zobacz posta
    witam
    wczoraj odebralem zamowiony w sklepie internetowym fotoplus obiektyw c24-105/4. otworzylem przesyłke i rece mi opadły. zamiast firmowego orygonalnego kartonu, zobaczylem szare tekturowe pudelko zastepcze. w srodku oczywiscie obiektyw i komplet papierow.
    Osobiście jestem bardzo zadowolony z tego sklepu ale takie rzeczy bez uprzedzenia zdarzać się nie powinny. Zadzwoń i pogadaj to zapewne wymienią na egzemplarz w firmowym pudełku. Chociaz jeśli trafiłeś na dobrą sztukę to ja bym się zastanowił

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, dziwne, ten sklep w zasadzie ma raczej dobre opinie - długo działający, sprawdzony itp. Zadzwoń, wyjaśnij sprawę i informuj. Co najwyżej będzie trzeba.... zmienić opinię o sklepie ;-)
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 27-05-2007 o 19:29

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie sa. Sam mam 24-105 z takiego rozkitowanego zestawu. Mi to akurat nie przeszkadza. bo nie bede raczej sprzedawal, a taniej bylo. A zwyczajnie zgodzilem sie na takie rozwiazanie, gdy mi je zaproponowano.
    Minus taki, ze gwarancja przez sklep leci, a nie canona bezposrednio.
    Wiec dostalem 24-105 w bialym pudle wyjetym z oryginalnego pudla 5D.

Uprawnienia umieszczania postów