I dlatego wole wydac ok 3 tys na EOS 3 a nie na szklo 10-22 ktorego do fullframe za chiny nie podepne 8)
a kiedy kupujesz fullframaa nie na szklo 10-22 ktorego do fullframe za chiny nie podepne![]()
, bo jeśli jakoś na dniach, to faktycznie nie warto - tylko po co Ci wtedy EOS 3
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
A nie zauwazyles ze EOS3 to rowniez fullframe?Zamieszczone przez Arkan
.
zauważyłem i dlatego pytam po co Ci 2 fullframe'y ?A nie zauwazyles ze EOS3 to rowniez fullframe? .przechodzisz na zawodowstwo ?
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
Bedzie znajomy paparazzi ;-)Zamieszczone przez Arkan
arkan, a nie widac po stopce?![]()
![]()
Albo nie rozumiem twojego poczucia humoru albo nic nie zrozumialesZamieszczone przez Arkan
.
Zamierzam kupic EOS3 = 1 fullframe. Jak bede chcial miec mocno szeroki kat to podepne do niego 17-40 i wystarczy. Wole forse wydac na 17-40 i EOS 3 niz na 10-22 ktorego do EOS3 nie podepne. Zadnego innego fullframe poza EOS3 nie zamierzam miec, nie wiem gdzie to wyczytales/skad tak mnie zrozumiales, wiec nie bede mial dwoch fullframe.
I przechodze na zaawansowane amatorstwo (wiecej niz jedno body i jakies Lki 8) ) a nie zawodostwo :P - od kiedy to posiadany sprzet swiadczy o klasyfikacji fotografa jako zawodowca? (nie liczac ochroniarzy ktorzy uzywanie statywu uwazaja za profesjonalizm i na tej podstawie zakazuja zawodowych fotek np w Wilanowie).
... a jako zaawansowanego amatora?od kiedy to posiadany sprzet swiadczy o klasyfikacji fotografa jako zawodowca?
przechodze na zaawansowane amatorstwo (wiecej niz jedno body i jakies Lki )
Ten tekst o "przechodzeniu na zaawansowane amatorstwo" nie wiedziec czemu skojarzyl mi sie z jakims kolejnym levelem w grze komputerowej ;-) Ciekawe ilu punktow czy fragow mi brakuje do tego, zeby z gniototworcy na poziom poczatkujacego amatora przejsc ;-)