Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: c400 + tamron 28-75 2.8 na hale

Dopiero zaczyna Awatar umbrella

Domyślnie

Nie wiem czy stałka 85/1.8 do reporterki i sportu nie będzie uciążliwa
    Czekam na dalsze propozycje

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez umbrella Zobacz posta
    Nie wiem czy stałka 85/1.8 do reporterki i sportu nie będzie uciążliwa
    Czekam na dalsze propozycje
    Zależy do jakiego reportażu. Według mnie do sportu w hali i na koncerty będzie ok. Jeśli chcesz robić jeszcze street foto to musisz mieć dodatkowe szkło. Wybór jest spory: Tamrony, canon 17-40 itp. Cudów nie ma.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Takie szkło jak by ci pasowało to sprzedają tylko w erze ale do rzeczy popieram kolegów z forum tym szkłem będzie bardzo ciężko. Kup sobie dobre tele i tyle albo faktycznie 85 1.8 i jak jescze 400 zł zostanie to do tego 50 mm 1.8 i będzie zestaw nie do przecenienia w trudnych warunkach, atemrona zostaw do robienia zdjęć na zewnątrz. a i dokup lampę porządną. co do czasów to mówie ci jak jest chociaż dużo zależy od hali. naprawdę uwierz jak robiłem zakończenie roku w szkole na hali to dobrze że od kumpla pożyczyłem 10d z paroma jasnymi szkiełkami bo by było cięzko. Na takich imprezach bardzo dużo korzystałem z canona 70-200 4 L. Bardzo przydatny też jest 17-40 4 L i do tego tak na wszelki wypadek miałem jeszcze 580EX. Tak więc tamronem cięzko będzie zrobić dobre zdjęcie ale sam się o tym przekonasz robiąc zdjecia.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ale zależy co w tej koszykówce i jak będzie robił..
    Jak będzie miał dobrą miejscówkę prawie pod koszem i ostrość będzie miał ustawioną ręcznie "w punkt" i "seriami, seriami" (wiem, wiem.. co to za seria w 400D ) to pewnie coś wyjdzie..
    Ale ogólnie do sportu są lepsze szkła i puszki..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Co racja to racja artus ma rację. Ale trzeba robic w rawie i z -1 i trochę powyciągać w kompie. Byliśmy ostatno na kręglach w niemczech z kumplem on miał 400d z (no własnie) c 17-40 4L i Ładne zdjęcia były nawet jak było ciemno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ale zależy co w tej koszykówce i jak będzie robił..
    Jak będzie miał dobrą miejscówkę prawie pod koszem i ostrość będzie miał ustawioną ręcznie "w punkt" i "seriami, seriami" (wiem, wiem.. co to za seria w 400D ) to pewnie coś wyjdzie..
    Ale ogólnie do sportu są lepsze szkła i puszki..

Pozdr
    Artur
    Focę z pakietu Dominet Bank Ekstraligę

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

nie czytalem powyzszych postow, wiec moge sie powtarzac.

tamron przy slabych warunkach daje zdecydowanie gorszy obraz od 85/1.8. wszystko jest gorsze i zdjecia z tamrona wymagaja wiecej wyciagania i kombinowania przy obrobce. foty z 85 sa praktycznie od razu gotowe do publikacji..
    nie narzekam na tamrona, to serio fajne szklo, ale nie do takich zastosowan. w kiepskich warunkach zdjecia wyjda srednie. da sie je wyciagnac, ale jest to czasochlonne. przy 85 nie ma tego problemu, a obrobka to czysta przyjemnosc.
    mam tez wrazenie, ze tamron produkuje wiecej szumow niz moja 85.

dlatego teraz szukam czegos co daje jakosc obrazu jak 85, a ma szeroki kat i kosztuje do 2k
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

Jeszcze raz ponawiam- szukam obiektywu do sportu i reporterki, szybkiego, najlepiej zmienna ogniskowa coś pokroju 28-75 ze stałym światłem f2.8, dobrze radzącego sobie w kiepskich warunkach oświetleniowych do 1500 zł

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No to może używany 28-70 2.8 L. Nic innego nie mozna wymyśleć. Pozbieraj pieniądzie tak ze 2.5-3 tyś i wtedy myśl jak potrzebujesz takiego zakresu ogniskowej. jednak 1,5 tys to troche mało na dobre szkło.ja bym polecal tele ale zależy co bedziesz focił czy dalej kosza czy co innego....

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez umbrella Zobacz posta
    Jeszcze raz ponawiam- szukam obiektywu do sportu i reporterki, szybkiego, najlepiej zmienna ogniskowa coś pokroju 28-75 ze stałym światłem f2.8, dobrze radzącego sobie w kiepskich warunkach oświetleniowych do 1500 zł

zrezygnuj z 2 wymagań ( obojętne jakich ) to coś się znajdzie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów