Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Statyw do 50 zł, nie Hama Star 75.

Adrian2
    Guest

Domyślnie Statyw do 50 zł, nie Hama Star 75.

Witam.

Byłem posiadaczem statywu Hama Star 75, który niedawno zgubiłem (i dobrze). Otóż miał on dwa wystające wkręty na aparat. Używałem tylko jednego z nich, który pasował do moich A430 i A710IS. W tym lepszym wyryłem jednym z wystąjących wkrętów wielkie kółko w obudowie aparatu, którego nie da się usunąć.

Zbliżają się wakacje i jak najszybciej potrzebuję statyw do 50 zł, który podtrzyma mojego A710IS i nie będzie problemu ze stabilnością. Nie chcę Hamy 75. Najlepiej gdyby był do kupienia w sklepie z sieci sklepów. Mieszkam w Łodzi i wygodniej mi podjechać do jakiegoś marketu po to, niż kupować w internecie.

Liczę na pomoc. Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Popatrz na http://abitus.pl . Są z Łodzi i mają trochę tanich statywów.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Adrian2
    Guest

Domyślnie

Ten wydaje się ciekawy:
    http://abitus.pl/sklep/polka.php?IdK...egolyIdPrd=227
    ale ma ten sam mankamnet, co Hama 75, tzn. wystający drugi gwint. Da się coś z tym zrobić? Nie chcę zryć aparatu.

Co ogólnie sądzicie o podanym przeze mnie statywie z linku? Jak z trwałością, jakością i stabilnością?

Może jakieś właśnie ciekawe propozycje do 50 zł? (Łódź).

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Przecież to drugie to nie gwint tylko bolec z sprężynką w środku, który po dokręceniu aparatu chowa się pod nim
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Adrian2
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Przecież to drugie to nie gwint tylko bolec z sprężynką w środku, który po dokręceniu aparatu chowa się pod nim
    Pod A710IS się nie chował i wyryłem dziurę. Kiła mogiła, jak się zimą w nocy zaklinował i trzeba było na siłę wykręcać.

Co innego w A430, ale też bywalo różnie.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nie wiem może Ci się ten bolec przycinał, ja w swoim statywie go wyrwałem bo i tak nic to nie daje :P

Adrian2
    Guest

Domyślnie

To może jednak warto drugi raz kupić Hame 75?

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nie miałem nigdy tej Hamy ani żadnej innej, mam jakiś stary statyw z allegro, z lustrzanką chwieje się jak szalony
    Ale tym bolcem się nie przejmuj tak jak mówiłem zawsze możesz go wyrwać z tej stopki

Adrian2
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Nie miałem nigdy tej Hamy ani żadnej innej, mam jakiś stary statyw z allegro, z lustrzanką chwieje się jak szalony
    Ale tym bolcem się nie przejmuj tak jak mówiłem zawsze możesz go wyrwać z tej stopki
    Dobrze się składa, że mogę wyrwać, ale czy da się to zrobić lekko, bez uszkodzeń innych części statywu i jakie to będzie mieć konsekwencje (to wyrwanie)?

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

U mnie poszło gładko

Na stopce jest guma, ten bolec ma pod gumą niewielki kapturek i sprężynkę, bierzesz kombinerki łapiesz i powoli ciągniesz, praktycznie samo wyjdzie jak poruszasz na boki.

Statywu bez tego bolca raczej ciężko będzie znaleźć.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów