Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Canon 5d - kilka pytan

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

U mnie świecą chyba bardziej , piszę chyba bo w obu przypadkach są widoczne bez problemu czy jest ciemno czy też patrzę na słońce
    5d + L plecak

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    w 300D, 10D, 20D, 30D nie zmienia, w piątce chyba też nie Pierwsze słysze o takim myku
    W 350D się zmienia, w innych pewnie też. Może nie zwróciłeś na to uwagi?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    To się chyba we wszystkich zmienia tylko faktycznie trzeba aparatem z lekko wciśniętym spustem jechać ciemne-jasne. Wtedy dobrze widać.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

to łatwo przeoczyć, bo dopóki widzisz wyraźnie parametry to się nie zastanawiasz. Widzisz - więc jest dobrze.

Dopiero kiedy pojawiły mi się problemy z widocznoscią tych zielonych cyferek, to zacząłem sobie przypominać, ze w kliszaku sie rozjaśniało w razie potrzeby i wyszło na jaw, że mam to spie... tfu, zepsute

Teraz zastanawiam się co z tym zrobić?
    Serwisu trochę się boję, bo szkoda, żeby przy okazji zepsuli co innego. Na początek chyba spróbuję reload firmware, a potem pomyślę...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar beetle4
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Napisał MateuszZ.
    w 300D, 10D, 20D, 30D nie zmienia, w piątce chyba też nie Pierwsze słysze o takim myku
    Kolejny przyklad wydawania opinii o czyms o czym nie ma sie pojecia lub bez sprawdzenia faktow. Jak pozniej opierac sie na takich faktach?

20D zmienia natezenie wyswietlacza w zaleznosci od oswietlenia zewnetrznego i jest to fakt sprawdzony.
    |EOS Canon 1D MKIII | Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG | Sigma 70-200mm/f2.8 | Canon 50/f1.8 | Sigma 12-24mm/f4.6-5.6 DG| YN-622 |580EXII |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    sprawa wygląda tak, ze obserwowałem w tym czasie, kto jest on-line i pojawiło się conajmniej kilku posiadaczy 5D, a nikt się nie odzywał
    Paranoja i przesada. Ja np bardzo czesto forum mam otwarte przez wiele godzin a mam czas na przeczytanie/napisanie tylko np po paru godzinach a przegladarka dziala w tle.
    To po prostu niegrzeczne tak sie stresowac ze nikt nie odpisal .

Co ciekawe - ponowne przedstawienie problemu (w innych słowach) przyniosło szybkie rozwiązanie, zatem logika podpowiada mi, ze czekanie na nic by się zdało, bo po prostu wcześniej zbytnio zamotałem się z opisem problemu, stąd opisanie go innymi słowami uważam za potrzebne i jak najbardziej na miejscu.
    Przypadek. Po prostu akurat ktos znalazl czas i ochote na odpisanie. Nie widze zwiazku z jakoscia opisu problemu a nawet personalnie uwazam pierwotny opis za lepszy bo precyzyjniejszy.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    generalnie vuki, nie ma sie co zastanawiac, ja przesiadlem sie z d200 na 5d i nie mam pytan, 5d to klasa sama w sobie pod kazdym wzgledem
    potwierdzam w 100% -ja przesiadlem sie z 30 D na 5D i jestem zachwycony mozliwosciami matrycy-zdjecia są naprawde o klase lepsze.
    Także jesli poważnie myslisz nad kupnem nowej puszki to nie zastanawiaj sie długo bo naprawde warto.
    Ps.na marginesie puszke zakupiłem niedawno od naszego kolegi forumowego Toversivy-polecam sprzedawce

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    sprawa wygląda tak, ze obserwowałem w tym czasie, kto jest on-line i pojawiło się conajmniej kilku posiadaczy 5D
    Ja sie przyznaje, ze zagladnalem z rana i nie odpowiedzialem, ale nie mam dzis przy sobie aparatu, a na ta jasnosc nie zwrocilem wczesniej uwagi. Skoro sie nie zauwaza - to pewnie jest OK, ale zobacze wieczorem i wpisze w tym poscie. ;-)

pzdrw

Tomek
    5D

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Musiałem aż popatrzeć, zmienia się, choć cyferki są na czarnym tle i jakoś nigdy nie miałem problemu z odczytem.

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    [...]zobacze wieczorem i wpisze w tym poscie. ;-)
    Cos nie moge wyedytowac mojego poprzedniego postu... I zeby nie bylo, ze olewam temat to napisze: Sprawdzilem - Sie sciemnia, sie rozjasnia... :-)

Nie wiem jak to jest uciazliwe u Ciebie, Gwozdzt, ale ja bym nie tego nie ruszal... Zyc z tym sie raczej da.

pzdrw
    t.
    5D

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów