1. jak wyglada szczelnosc korpusu przy normalnym (nie ekstremalnym) uzytkowaniu
2. w jakim formacie jest RAW i jaki duzy w przyblizeniu
3. jakie programy go trawia oprocz PSa pewnie z wtyczka
4. czy do Batery Packa mozna wlozyc 2 aku?
1. jak wyglada szczelnosc korpusu przy normalnym (nie ekstremalnym) uzytkowaniu
2. w jakim formacie jest RAW i jaki duzy w przyblizeniu
3. jakie programy go trawia oprocz PSa pewnie z wtyczka
4. czy do Batery Packa mozna wlozyc 2 aku?
Tak samo jak 10/20/30D.
Pojedyncze krople mu nie zaszkodzą, najbardziej uważałbym na stopkę do lampy.
*.CR2
12-13 MB
Ja używam DPP
oczywiście, ale szczerze powiedziawszy, aparat na tyle dobrze leży w ręce, że grip uważam za zbędny.
mialem w punkt. 1 na mysli kurz
czy czesto trzeba czyscic matryce gruszka?
to zalezy jak bardzo ci przeszkadza syfa tak na powaznie...
Mialem rok 5-tke i nie czyscilem ani razu a byla na:
a) cyprze gdzie pelno kurzu
b) portugalii
c) wiele razy na plarzy w uk gdzie wiatr wial prosto w twarz ze spora sila.. i tam tez focilem
Apropos wody to pamietny zlot w Pradze i focenie w deszczu udowodnilo, ze ani jeden z canonow (rozne byly) nie zatonal, poza jednym szklem Tomka.
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Ja czyszczę bardzo często, raz na tydzień średnio, robie bardzo dużo zdjęć nawet przy F/22 ( szkło, potrawy itp) i nie moge sobie pozwolić na pózniejsze stemplowanie w szopie, więc wszystko zależy od tego jaką fotografie uprawiasz i jak bardzo te syfki będą Ci przeszkadzać bo jestem bankowo przekonany że po 1 dniu mocnego focenia w środku jest pełno pyłków, grip jak najbardziej się przydaje, dla mnie osobiście bez gripa puszka nie istnieje choćby ze względu na pionowe kadry które u mnie stanowią jakies 70% zdjęć.
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez towersivy ; 26-05-2007 o 09:39
O obiektywach wiem prawie wszystko
Aha. W przybliżeniu = średnia. Muszę zapamiętać![]()
Noooo, tak dobrze to nie ma. W 5D nawet zdjęcie sufitu do oceny brudu na czystej matrycy zajmuje ok. 10,800,000 bajtów. Przy z grubsza poprawnym naświetleniu - tak żeby faktura powierzchni była widoczna - zejście poniżej 11 MB jest mało prawdopodobne. Raczej się nie da.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.