Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: zakup MacBook'a w Anglii

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Arrow

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Nie chce sie "prosic", ale nikt nie jest mi w stanie pomoc? chcialbym wiedziec, czy pudelko i papiery bede musial przesylac poczta, czy bede mogl wniesc laptopa w pudelku na lotnisko.
    Za Krzychem - laduj wszystko do podrecznego - lacznie z kartonikami.
    Przy odprawie i tak go bedziesz musial wyjac i obejrza Ci go dokladnie, ale nie pod katem podatkow a bezpieczenstwa.

Zwykle pakuje obiektywy osobno w folie ochronna, chyba ze maja pokrowce, a kartoniki na dno podrecznego. Chyba ze obiektyw jest maly to zostaje w kartoniku - nigdy zadnych problemow.

Pozdro,
    Parteq

Uzależniony

Domyślnie

ja kupuje maćka w stanach i wszystko co tam kupowałem woziłem ze sobą w podręcznej (aparat,obiektywy, laptopy) ale nie miałem nigdy ze sobą ani pudełka ani paragonów/faktur...

albo zniżka studencka albo odliczanie vatu w polsce

pozdrawiam
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Grrr nie nawidze zchodzenia z tematu, czy nie mozna normalnie spytac o przewoz sprzetu z zagranicy tylko zawsze musi sie trafic jakis los ktory bedzie nabijal posty offtopami?
    Tak, mam nadzieje ze z Anglii bede mogl przewiesc kartoniki etc. Mam Lowepro Orion Trekkera II, takze tak czy siak, zeby 15" wpakowac do podrecznego bede musial kupic nowy plecak. Jednak gdy wylatywalem do Anglii to nie kazali mi wypakowywac pomimo calego sprzetu fotograficznego w plecaku...

Krzychu, a bede mogl wsadzic aparat i caly ten stuff do bagazu, a jako podreczny wziac torbe z laptopem? Nikt mi nic nie powie ze do bagazu wsadzilem obiektywy i aparat?
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Krzychu, a bede mogl wsadzic aparat i caly ten stuff do bagazu, a jako podreczny wziac torbe z laptopem? Nikt mi nic nie powie ze do bagazu wsadzilem obiektywy i aparat?

Nie powie, nic ich to nie obchodzi, problem w tym ze moga Ci to rozwalic...
    Wykombinowalbym jakis plecak do ktorego by sie dalo zabrac aparat, obiektywy i laptopa.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Nie powie, nic ich to nie obchodzi, problem w tym ze moga Ci to rozwalic...
    Wykombinowalbym jakis plecak do ktorego by sie dalo zabrac aparat, obiektywy i laptopa.
    Dzieki wielkie, jak tez powiedziales, tak zrobie. :cool:
    Regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Dokładnie wczoraj kumpel wrócił z wysp z zakupionym tam nowym mackiem air, karton wcisnał do minitrekera jesli sie nie myle a całosc zabrał jako podreczny, zreszta kartonik od tego maca jest bardzo matutki Na lotnisku z tego co wiem nie zadawali zadnych pytan!

PZdr.

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kupuję Macbooka z UK przez ebay ale zastanawia mnie jedna sprawa.

np. http://cgi.ebay.co.uk/BRAND-NEW-SEAL...QQcmdZViewItem

"LEOPARD PREINSTALLED WITH RESTORE DVDS"

Jakoś nie brzmi to zbyt dobrze. Czy któryś z MACowców może powiedzieć co to to i jak to to? To jest pełnowartościowy system? Swoją drogą, "każdy Leopard" ma do wyboru PL wersję językową w trakcie instalacji? Pytam, jako wychowanek Windowsa, gdzie takie dziwy (pozytywne) nie miały miejsca. ;-)

Wysłałem im maila z pytaniem, czy sprzedadzą mi go bez VATu. Dowiedziałem się że jeśli obydwoje posiadamy euronip, nie muszę rozliczać, odliczać VATu w swojej firmie i da się kupić sprzęt już bez VATtu. Byłoby miło, nie ukrywam :-)

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego(praktyka i wydajnosc mnie interesuje, nie lajfstajl i legendy) kupowac macbooka skoro w ich cenie mozna miec co najmniej o klase, dwie silniejszego - dobrze wykonanego laptopa? Ten leopard faktycznie tak dodaje skrzydel photoshopowi?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 14-06-2008 o 03:28

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Akurat dla maka Air nie ma konkurencji, laptopik wymiata, dzisiaj sie nim troszke pobawiłem, leciutki dosc fajny lcd (szkoda ze ten odbijajacy) spokojnie wystarcza do szybkiej obróbki zdjec, kapitalny na wyjazdy (waga)......sam mam na cos takiego ochote, tylko ta cena :/

Pzdr.

jbwm
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    "LEOPARD PREINSTALLED WITH RESTORE DVDS"

Jakoś nie brzmi to zbyt dobrze. Czy któryś z MACowców może powiedzieć co to to i jak to to? To jest pełnowartościowy system? Swoją drogą, "każdy Leopard" ma do wyboru PL wersję językową w trakcie instalacji?
    Dostaniesz zainstalowanego leosia + płytki dvd z systemem. Jest to pełnowartościowy system z tym, że płytki będą*pasowały tylko do danego modelu kompa.
    Będzie można zainstalować*po polsku.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów