Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: zakup MacBook'a w Anglii

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Po odpowiedniej wiązance telefonicznej, i poruszeniu ekipy odpowiedzialnej za te decyzje dostaliśmy akurat telefon z przeprosinami, że ktoś popełnił błąd, czegoś nie dopilnował i oczywiście dostaniemy macbook'a go na pierwotnych warunkach. O mały włos, bo panna miała już na końcu języka że mają go sobie wsadzić. Także, jakby się nie podzwoniło i nie zrobiło burzy to można zapomnieć

Normalnie przypomina mi się sytuacja jak kiedyś przychodzę do sklepu, mówię co chcę a sprzedawca: ale po co to Panu?
    No to chce koleś sprzedać czy nie? Łaskę mi robi, że mi kurde sprzeda.

No nic. Zobaczymy co i jak.

Aha, dodatkowo Apple wprowadził nowe modele/konfiguracje. Info na www jest oczywiście nieaktualne. Teraz 'środkowa' opcja ma 2.16Ghz (zamiast 2Ghz) i 120GB HDD (zamiast 80). Poza tym się okazuje, że na te poprzednie modele co widnieją aktualnie na www nie było promocji edukacyjnej - niby tamte ceny to już promocyjne były. Także jak ktoś miał zamiar kupić tą opcję za 4900zł minus 10% zniżki i liczył, że zapłaci 4410zł to też by się wqu...ł gdyby przyszło do płacenia. Bo dowiedział by się, że promocje się nie łączą!!!! Tak miało być w naszym przypadku, bo pierwotnie mieliśmy brać właśnie tą wersję 2Ghz/80GB HDD.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Po odpowiedniej wiązance telefonicznej, i poruszeniu ekipy odpowiedzialnej za te decyzje dostaliśmy akurat telefon z przeprosinami, że ktoś popełnił błąd, czegoś nie dopilnował i oczywiście dostaniemy macbook'a go na pierwotnych warunkach.
    Moze przeczytali nasze forum i sie przestraszyli ze taka antyreklame maja

O mały włos, bo panna miała już na końcu języka że mają go sobie wsadzić.
    Ja bym chyba tak powiedzial .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Marcin, nie chce ci namotac, ale moim zdaniem zakup MacBooka
    dzis nie ma zadnego sensu, tym bardziej jesli jest dla ciebie big deal (raty itd).
    Ostatni "upgrade" MacBooka to byl kompletny zart, nie wniosl nic
    tak naprawde nowego. Karta graficzna w nim jest zalosna, model
    dobry trzy lata temu. Wszystko inne jest lata za PC-ami.
    Tylko wyglada cool :-)
    Jesli chodzi o MacBook Pro, to wszystko wskazuje na to, ze jutro bedzie update
    i to ma byc update z prawdziwego zdarzenia, Santa Rosa, dobra grafika,
    LED itd. MacBook Pro dzis to jeszcze wiekszy zart niz MacBook...
    Wiem, ze Apple robi sie popularny, ale nie wydawaj pieniedzy dzis.
    Poczekaj, zobacz co jutro pokaza (prawie pewniak, sam sprzedalem wczoraj
    mojego Powerbooka bo w koncu Photoshop dziala jak trzeba na Intelowych
    Mac'ach i kupie, to co pokaza jutro) i mozna sie spodziewac,
    ze LED podswietlane LCD i Santa Rosa pokaza sie w MacBookach za pare miesiecy -
    dzis kompletnie nie warte sa swojej ceny. I mowi to ci ktos, kto uzywa Mac'ow
    od ponad 10 lat....

radarek
    Guest

Domyślnie

Poczekaj do następnego tygodnia a najlepiej do jesieni.

Za tydzień będzie WWDC i będziesz miał jako takie pojęcie o następnych 6 miesiacach w temacie maków. Cos tam się mówiło, że miał się pojawić 15 inch Macbook ale chyba ze sprzętu to się skończy na MBPro i iMacu. Poza tym będziesz wiedział co będzie w nowym Mac OS X - mają pokazać pełną wersję," polonizacja " ma być w końcu wbudowana, zobaczysz co to te" top secret features " a i boot camp może bardziej zintegrują . Tylko jest jeden problem, bo ten nowy system będa sprzedawać dopiero jesienią i chyba lepiej poczekać niż wydawać 100 $ dodatkowo

Poza tym poszukaj w refurbished . Wiem, że to mają w angielskim Apple Store i w sumie chyba się opłaca - choć trochę taniej a gwarancja i tak 1 rok

Domyślnie

hmm trochę ostudziliście moje zakusy na Mac'a. Faktycznie po pierwszym kontakcie z kolan się nie podnosiłem, może update coś wniesie....tylko kiedy to będzie. Powstrzymywałem się z zakupem 5D, bo miał wyjść poprawiony...no i nie wytrzymałem i na razie nie żałuję, ale do niego przynajmniej nie mam zastrzeżeń.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Panowie, to "poczekaj na nowszy model" czegos Wam nie przypomina? :/
    Komputer kupuje sie po to aby z niego korzystac.

Snowboarder, nie warto kupowac macbooka? Pokaz mi jakis inny komputer z OS X na pokladzie. Moze Acer?

Nie mieszajcie chlopakowi bo to zadne rady sa.

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Czołem!

Od około miesiąca jestem niesamowicie szczęśliwym posiadaczem macbooka. W zasadzie to bardziej jest on przeznaczony dla żony, niż dla mie, bo właśnie ma się mieścić do torebki i być taki damski, ale czasami mogę się pobawić. Kupiłem go tutaj gdzie mieszkam, czyli w Korei i powiem Wam że tak wspaniałego i życzliwego podejścia do klienta (co jest z resztą domenątego kraju) to nie spotkałem dawno, a może i nawet jescze w ogóle nie spotkałem. Pomimo pewnych barier językowych (Koreańczycy to trochę lenie w temacie języków) znalazł się tam ktoś mówiący dobrze po angielsku i !uwaga! następnego dnia miałem macbooka (w niestandardowej rozszerzonej konfiguracji) w domu. Przez następny tydzień ten sam facet dzwonił do mnie prawie codziennie pytając sięczy jestem zadowolony, czy nie potrzebuję jakiej pomocy, i tak generalnie czy ładna pogoda... Jak miałem jakieś pytania techniczne, to rozmawiałem bezpośrednio z centralą w USA, gdzie sympatyczna obsługa udzieliła mi wyczerpujących porad i wyjaśnień. Nawet raz zadzwoniłem do SADów i tam też gadało się sympatycznie. Nie trzeba mieć komputera kupionego w SADzie żeby go serwisowali, udzielali porad itp. gwarancję oczywiście honorują. Również nie miałem najmniejszego problemu żeby zamówić Polonizator dla Tigera, jakkolwiek po poczytaniu tu i tam nie zainstalowałem go. Tiger jest tak przejrzysty i zrozumiały, że rzeczywiście mija się to z celem, zwłaszcza za ew. cenę jakichś problemów ze stabilnością czy kompatybilnością. Kwasy w SADzie zaczynają się w momencie jak chciałem coś kupić u nich w sklepie internetowym. Po prostu masakra - większość jest dostępna w terminie 14 dni, a w praktyce jest to prawie miesiąc, no i kiepski jest kontakt z obsługą sklepu. Takie drobiazgi, ale troche psują ten doskonały wizerunek.
    A na koniec trochę refleksji i fantazji - w moim przekonaniu kupując maka kupuje się styl, indywidualność, radość. To jest po prostu cudo - fajna, potężna zabawka, narzędzie. Daję mu ostro popalić, a nie udało mi się go jeszcze zapchać. Razem z makiem kupujesz frantastyczną obsługę i serwis (liczę że w SADzie się poprawi).
    No i jeszcze na dodatek za tę samą konfigurację zapłaciłem tutaj o 1495 pln mniej niż w PL. Wydaje mi się że chyba kupno za granicą wychodzi korzystniej, a z gwarancji itp. nie ma problemu.
    Zgadzam się w zupełności z DoMiNiQuE "poczekajmy na nowszy model" brzmi cokolwiek śmiesznie. Maka zawsze warto kupić - zanim mak się zestarzeje, albo zwolni, to peceta już będzie mozna obejrzeć tylko w muzeum i to wiejskim.
    Zyczę udanych zakupów i radości z użytkowania.

Pozdrawiam
    Dominik
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Tak miało być w naszym przypadku, bo pierwotnie mieliśmy brać właśnie tą wersję 2Ghz/80GB HDD.
    No nie... świat wariuje... Marcin będzie makowy...
    Welkom to Mac's world
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A więc wszelkie porady typu: wstrzymaj się jeszcze trochę, nie kupuj teraz - są już nieaktualne. Zakupiłem - w zasadzie to komputer panny, no ale też z czasem będę korzystał. Ona jest zadowolona - bo tylko taki jej się podobał
    No ale było już gorąco i mógł to być jakiś laptop PC z Saturna 5 metrów dalej.
    Koleś z obsługi nie polecał mi instalacji polonizatora. Tak też zrobię.
    Generalnie zastanawiam się nad zakupem książki: http://helion.pl/ksiazki/macopo.htm
    Co prawda ja tam sobie z obsługą będę radził, ale pannie może się taka lekturka przydać. Swojego Mac'a też z pewnością kiedyś kupie. Ale już dzisiaj wiem, że na pewno nie w PL.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Cytat Zamieszczone przez Jerry99 Zobacz posta
    No nie... świat wariuje... Marcin będzie makowy...
    Welkom to Mac's world
    Hiehie, no widzisz tak wyszło :grin:

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Zielony, zadna ksiazka i instrukcja nie jest potrzebna - to nie pralka automatyczna Podejrzewam, ze nic wiecej niz w broszurce SADystow tam nie znajdziesz Zaprowadz dziewczyna na www.MyApple.pl Tam znajdzie wszystko

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów