Dobra, a więc byłem w iSPOT'cie w BlueCity.
Pooglądałem sobie MacBook'i i generalnie dla mnie on jest za mały (chociaż czemu nie - do noszenia ze sobą wszędzie sam raz :rolleyes: ) - więc osobiście bym nie kupił.
MacBook Pro to już tak, ale poza zasięgiem finansowym jak narazie.
Ogólnie są świetne (IMHO). Jak będzie okazja to się przesiadam.
Być może panna się zecyduje na MacBooka w systemie ratalnym 0% (tylko opcja 10 rat) plus 10% zniżki dla studenta.
A więc wersja C2D 2 GHz / 1GB RAM / 80GB HDD / DVD-DL jest za 4410zł po zniżce. System ratalny wygląda w ten sposób, że 0% obejmuje tylko 10 rat.
Ale można zrobić tak, że wpłaca się jako pierwszą ratę (w dniu zakupu 10%), kolejne 8 rat wpłaca się ~122zł (kwota za laptopa podzielona przez 36 rat) a ostatnią 10 ratę wpłaca się całą resztę. Ale można też wpłacać normalnie 441zł co miesiąc - no problem. Tutaj można sobie wybrać jak się tam woli.
Jeśli chodzi o gwarancję to zakupiony Apple za granicą można u nas serwisować. Tyle, że koleś mi powiedział, że w PL aktualnie są najatrakcyjniejsze ceny, że jest zniżka dla studentów i w ogóle.Heh, pewnie nie sądził, że sprawdzałem
![]()
Ale nie chciałem mu już zwracać uwagi.
Także w UK za jedyne 280 zł więcej niż w/w opcja można mieć C2D 2.16GHz / 1GB RAM / 120 GB HDD / DVD-DL.
Opcja polska z 4410 dla porównania w UK kosztuje mniej o 448zł (4410-3962=448zł) tyle, że zamiast nagrwarki DVD-DL jest DVD-Combo (nagrywa tylko CD)
Aha, no i w Angli generalnie te stawki co podałem to bez żadnych zniżek - a u nas to po zniżce wychodzi drożej. Z angli ściągnąć nie jest problem - brat przyjeżdża na urlop w lipcu - tyle, że trzeba kupić za gotówkę. No chyba, że on weźmie to na raty na siebie. Pozatym podejrzewam, że w UK też są jakieś zniżki dla studentów - wystarczy poprosić kogoś i można mieć za jeszcze mniej.
Ale tak jak mówię - dla siebie to minimum MacBook Pro bym wziął - ze względu na ekran. Ale dla panny 13,3 cala to w sam raz - zmieści jej się przy dobrych wiatrach w torebce
Aha, nasuwa się kolejne pytanie - czy Mac dla panny to nie za dużo.
Przecież można kupić coś za 2500-3500zł gdzieś w MM i też wystarczy jak dla niej.
Wiadomo, że żadnych skoplikowanych rzeczy na tym robić nie będzie. Potrzeba zakupu laptopa dla niej wynika z konieczności pisania pracy magisterskiej no i wiadomo - internet/muzyka/video/itp. Decyzja nie zapadła.