Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Może ktoś z was wie jak przerobić metza 60 ct 1

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie Może ktoś z was wie jak przerobić metza 60 ct 1

Szukam schematu do lampy Metz 60 ct 1 albo kogoś kto potrafi pomóc w delikatnej przeróbce wymienionego w temacie sprzętu. Popularne "młotki" to bardzo dobre urządzenia do błyskania. Mają one pewne ograniczenia które utrudniają prace. Lampy metz pracują w trybie własnej automatyki. "Młotki" mają najczęściej kilka programów do konkretnych przysłon. Moja lampa na
    " najsłabszym" programie daje możliwość fotografowania
    ISO 100 f 2.8 = ISO 200 f 4.0 = ISO 400 f 5.6.

Chciałbym żeby tak zmienić działanie lampy abym mógł fotografować z automatyką przy ISO 400 f 2.8
    ( czyli - 2 EV od tego co mam ).

Nie piszcie proszę o nakładkach które można nałożyć na palnik bo to półśrodek

pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

jakis rezystorek rownolegle z fotokomorką ?!?

Domyślnie

wczoraj na poscie "Świecenie w plenerze z agregatem" podawałem namiar na człowieka który ma serwis w Wawie "...i wie wszystko na ten temat. Ma warsztat naprawy urządzeń elektronicznych i lamp błyskowych /specjalizuje sie w studyjnych fleszach/Gołębiowski Krzysztof. tel. 22 857 41 23 .." serwisowałem u niego kędyś Metze 45 /które bardzo lubie, bardzo dobre lampy. Twoja 60 to kawał niezawodnego urzadzenia z silnym błyskiem /dobry pod parasolki/ zadzwoń i zapytaj go. Na pewno wie co mówi bo miał serwis Metza.
    ...a jeszcze poszukaj na necie Mecamat to jest dodatkowe dopinany zewnętrzny sensor który ma możliwość podziału mocy błysku w manualu do 128, wyższe modele 60 mają to juz wbudowane na stałe w lampe. Poszukaj na necie może taka znajdziesz.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zawiercie

Smile

dzieki zadzwonie do gościa i zapytam.

Widze po ilości postów ze nie ma wielu miłośników popularnego "młotka". Może to i lepiej bedą tansze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosynteza Zobacz posta
    dzieki zadzwonie do gościa i zapytam.

Widze po ilości postów ze nie ma wielu miłośników popularnego "młotka". Może to i lepiej bedą tansze
    Popularne to może one były ale ze dwadzieścia lat temu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów