Witam wszystkich na tym forum,

Od wczoraj jestem szczęśliwą (jak na razie) współposiadaczką Canona A710 IS. Po kilku latach użytkowania Kodaka Easy Share CX4310 mam wrażenie, że Canon nie ma tylko fontanny. Jestem nim zafascynowana, aczkolwiek domniemywam, że pełną gamę jego możliwości poznam za jakiś (niekrótki) czas, a więc chwała twórcom aparatu za tryb AUTO. Ale do rzeczy.
Po kilku godzinach zabawy w robienie zdjęć przyszedł czas by obejrzeć efekty w komputerze. I tu zaczęły się schody. Zainstalowałam software z płyty załączonej do aparatu. Następnie połączyłam aparat z laptopem i ukazało się okno a w nim kilka opcji. Na pierwszym miejscu Canon CameraWindow. Wybrałam tę opcję, ale niestety nic się nie działo. Okno zniknęło. I nic. Ponownie wyłączyłam i włączyłam aparat. Powtórzyłam działania i znowu nic. Wyczytałam w instrukcji, że jeśli nic sie nie dzieje należy otworzyć ten program poprzez menu Start/Programy/Canon Utilities/Camera Window/PowerShot-IXY-IXUS-DV 6/Camera Window. Efekt jak wyżej - czyli zero działań.
Podobnie z ZoomBrowserem EX - niby działa, ale funkcja połączenia z aparatem nie działa.
W efekcie ściągam na komputer zdjęcia za pomocą kreatora Windows, więc przynajmniej dobrze, że się da, ale mam niedosyt. Przecież powinno działać oprogramowanie Canona.
Czy ktoś ma/miał podobny problem? Rozwiązany? Szukałam na stronach Canona, ale jedyne co znalazłam to upgrade do ZoomBrowsera (ściągnęłam, ale nic nie pomogło).
Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Kasia