Cytat Zamieszczone przez Kris59
Aparat zamierzam kupić w jednym ze sklepów internetowych i nie chciałbym się rozczarować stwierdzając ta wadę.
Jeżeli zamierzasz kupić w sklepie w kraju to chyba możesz w ciągu paru dni zwrócić przedmiot sprzedawcy jako "nie spełniający oczekiwań" itp.? Dobrze byłoby rozpoznać ten temat zamiast od razu bawić się w serwis.

I taka ciekawostka. Wszedłem na stronę http://www.e-oko.pl/PK4puNoctn i przeczytałem pkt 11.

"Zgodnie z Ustawą z 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny" klient może zrezygnować z towaru kupionego w naszym sklepie bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od daty odebrania przesyłki.
Można to zrobić tylko wtedy, gdy towar nie był używany ( w przypadku aparatów cyfrowych sprawdzamy licznik zdjęć. Jeśli nie był używany licznik będzie wskazywał 0), nie jest zniszczony i ma pudełko oraz wszelką jego zawartość (gwarancję, instrukcję itp.). Gwarantujemy zwrot kwoty odpowiadający wartości produktu."

Jak do cholery sprawdzić gorące i martwe piksele skoro licznik ma być "0"? Czyli co? Wyjąłem, obejrzałem, zważyłem w dłoni, spakowałem i odesłałem? Bo co?
Coś tu jest nie tak