Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon EF 50 mm f/1.8 II a trwałość

Mieszany widok

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Canon EF 50 mm f/1.8 II a trwałość

Witam.
    przymierzam sie do kupna Canon EF 50 mm f/1.8 II
    z testow na tym forum i na innych podobnych uzytkownicy chwala sobie jakosc wykonywanych zdjec.
    Ale mam inne pytanie, co z trwaloscia obiektywu?
    natknalem sie na kilka mocno rozbieznych opini.
    ponoc po kilku tys zdjec duze luzy sie pojawiaja, bagnet platikowy sie wyciera i w sumie do wyrzucenia jest.:-?
    czy ktos ma ten obiektyw i moglby powiedziec cos wiecej o jego wytrzymalosci na uzywanie??

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

no wiesz.. za 350 zl to nie jest to szczyt wykonania, zalezy tez jak dbasz. Ja moim wykonalem kilka tys fotek i ani sie nie zdarlo nic ani nie poluzowalo. Robie fotki moze nie na piasku na Saharze ale na koncertach gdzie napewno nie jest sterylnie
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

wykonanie obiektywu jest kiepskie i nawet gdy leżał nieużywany w środku pojawiły mi sie paprochy. Cały jest plastikowy (łącznie z bagnetem) bez zadnych uszczelnień.

Ale... za 300 zeta masz świetny obiektyw który robi zdjęcia żyleta. Jedynie bokeh jest taki sobie ale ujdzie w tłumie.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No za 300zl nie możan sie spodiewać rewelacji ale zawsze..
    Wiadomo ze wijny w iraku nie wytrzyma ale daje sobie dzielnie radę nawet w zimie. Mialem przedtem wyprodukownego w japonii teraz mam nówke na gwarancji i nie zauwazyłem róznicy w wykonaniu. trzeba byc poprost ostrożnym przy zmianie obiektywu i będzie ok. Tylko jeszcze jest pytanie do czego go będziesz używał i jak? Za ta cenę zdecydowanie polecam.

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Za taką cene nie znajdziesz lepszej stałki 50 mm. Natomiast cena jest taka, że jak Ci się obiektyw rozpirzy, zawsze możesz sprawić sobie nowy... ;-)

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mam go już kilka ładnych lat - i nie leży w szafie - używamy go z żoną dość czesto. Nie widzę póki co oznak żeby się bardziej chwiał niż na początku .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

rok gwarancji gdzie niegdzie dwa to da rade przezyc
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

w sumie planuje wykorzystywac go tylko do portretow plenerze,
    a gdzie widzieliscie za 300 pln i 2 lata gwarancji?
    bo ja najtaniej widizalem w fotojokerze za 389 i rok gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak za nowy to cena nawet na Allegro około 350-380 zł. A 2 lata gwarancji to przez sprzedawcę.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

mam ten obiektyw rok czasu uzywany amatorsko (czyli z nalezyta dbaloscia , chociaz dosc intensywnie) co do pracy to zauwazylem ze w obiektyw bardzo latwo dostaja sie paprochy ale nic ponadto zlego sie nie dzieje. Mimo to jak cie stac to polecam od razu zakup wersji 1.4 wersja 1.8 nieladnie rozmazuje tlo - mi sie to przynajmniej malo podoba :/
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów