Po jakimś czasie zabawy moim aparatem przejżałem moje fotki i postanowiłem 2 się pochwalićProsze o wszystkie opinie oraz przede wszystkim krytyke
Pozdrawiam, Kuba
Po jakimś czasie zabawy moim aparatem przejżałem moje fotki i postanowiłem 2 się pochwalićProsze o wszystkie opinie oraz przede wszystkim krytyke
Pozdrawiam, Kuba
Ostatnio edytowane przez Kuba C. ; 28-04-2005 o 21:51
no i gdzie te gnioty :wink:![]()
![]()
![]()
no faktycznie gnioty![]()
![]()
Kot 1 - troszke malo udany kadr. Uciete ucho i oko widoczne w polowie, kiepskie tlo (kawalek kanapy). Poza tym czarny kot i czesciowo biale tlo - nic dziwnego ze aparat pogubil sie z pomiarem swiatla.
Kot 2 - mocno nieostre
tpop, jakie tlo i jaki pomiar swiatla bys radzil wlasnie w takim przypadku?...pytam, bo tez mam czarnego kota:Zamieszczone przez tpop
"Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
EOS20D | EF 17-40mm f/4L USM | EF 24-105mm f/4L IS USM| 580EX
Kuba - pierwszy kot - do wyrzucenia... NIE UCINAJ kotom uszu, lapek, ogona. Rozejrzyj sie przed nacisnieciem spustu migawki - dokladnie po rogach kadru... czy jakis kawalek kota wymieniony wyzej nie wyszedl poza kadr. O wiele lepiej jest zrobic szerzej i pozniej przyciac zdjecie na komputerze ... bo dorysowac ucietego ucha raczej sie nie da
.
Drugi kot - a co w nim fajnego ze tak nieostre zdjecie wstawiles? Tu masz np moje... rowniez nieostre ale wstawilem bo fajne: http://vitez.ceron.pl/galerie/koty/w...s/CRW_5765.jpg
Czankra - latwiej zmienic tlo niz wymusic na matrycy pojemnosc tonalna taka, jakiej ona nie mai to w przypadku czarnych kotow radze - lapac je tylko na malo kontrastowym tle (ciemnoczerwone, bordowe, nie-za-bardzo-ciemnozielone)
Wiem ze 2 jest nie ostre. Wstawiłem bo wydało mi sie troche fajnie no ale widać myliłem sie![]()
W pierwszym wiem ze kadr jest nie dobry ale to było ostatnia chwila kiedy kot siedział spokojnie, potem w kuchni zaczął sie robić obiad i kota juz złapać sie nie dało![]()
Dziekuje za zjebke i radySpróbuje sie poprawić
![]()
Spokojnie, masz czas... probuj lapac bydlaka do skutkuZamieszczone przez Kuba C.
-w koncu uda sie nie przyciete i ostre zdjecie zrobic nie spiacemu kotu... tylko trzeba czasu i cierpliwosci. Nie musisz od razu peirwszych zdjec pokazywac - porob np przez tydzien, lap kota i z tych kilkuset zdjec wybierz _kilka_ najlepszych
![]()
Skad wasze koty maja takie duze oczy?![]()