Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: [Kuba-c] Moje gnioty...

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie [Kuba-c] Nowe fotki z J&S Cup... str.3

Po jakimś czasie zabawy moim aparatem przejżałem moje fotki i postanowiłem 2 się pochwalić Prosze o wszystkie opinie oraz przede wszystkim krytyke

Pozdrawiam, Kuba
    Ostatnio edytowane przez Kuba C. ; 28-04-2005 o 21:51

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no i gdzie te gnioty :wink:

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no faktycznie gnioty

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

?!
    U mnie wszystko widać

Jak coś to dam jeszcze linki:
    Kot1
    Kot2

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kot 1 - troszke malo udany kadr. Uciete ucho i oko widoczne w polowie, kiepskie tlo (kawalek kanapy). Poza tym czarny kot i czesciowo biale tlo - nic dziwnego ze aparat pogubil sie z pomiarem swiatla.
    Kot 2 - mocno nieostre

Dopiero zaczyna Awatar Czankra
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Kot 1 - troszke malo udany kadr. Uciete ucho i oko widoczne w polowie, kiepskie tlo (kawalek kanapy). Poza tym czarny kot i czesciowo biale tlo - nic dziwnego ze aparat pogubil sie z pomiarem swiatla.
    Kot 2 - mocno nieostre
    tpop, jakie tlo i jaki pomiar swiatla bys radzil wlasnie w takim przypadku?...pytam, bo tez mam czarnego kota:
    "Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
    EOS20D | EF 17-40mm f/4L USM | EF 24-105mm f/4L IS USM| 580EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kuba - pierwszy kot - do wyrzucenia... NIE UCINAJ kotom uszu, lapek, ogona . Rozejrzyj sie przed nacisnieciem spustu migawki - dokladnie po rogach kadru... czy jakis kawalek kota wymieniony wyzej nie wyszedl poza kadr. O wiele lepiej jest zrobic szerzej i pozniej przyciac zdjecie na komputerze ... bo dorysowac ucietego ucha raczej sie nie da .

Drugi kot - a co w nim fajnego ze tak nieostre zdjecie wstawiles? Tu masz np moje... rowniez nieostre ale wstawilem bo fajne: http://vitez.ceron.pl/galerie/koty/w...s/CRW_5765.jpg

Czankra - latwiej zmienic tlo niz wymusic na matrycy pojemnosc tonalna taka, jakiej ona nie ma i to w przypadku czarnych kotow radze - lapac je tylko na malo kontrastowym tle (ciemnoczerwone, bordowe, nie-za-bardzo-ciemnozielone)

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Wiem ze 2 jest nie ostre. Wstawiłem bo wydało mi sie troche fajnie no ale widać myliłem sie
    W pierwszym wiem ze kadr jest nie dobry ale to było ostatnia chwila kiedy kot siedział spokojnie, potem w kuchni zaczął sie robić obiad i kota juz złapać sie nie dało

Dziekuje za zjebke i rady Spróbuje sie poprawić

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba C.
    W pierwszym wiem ze kadr jest nie dobry ale to było ostatnia chwila kiedy kot siedział spokojnie, potem w kuchni zaczął sie robić obiad i kota juz złapać sie nie dało
    Spokojnie, masz czas... probuj lapac bydlaka do skutku -w koncu uda sie nie przyciete i ostre zdjecie zrobic nie spiacemu kotu... tylko trzeba czasu i cierpliwosci. Nie musisz od razu peirwszych zdjec pokazywac - porob np przez tydzien, lap kota i z tych kilkuset zdjec wybierz _kilka_ najlepszych

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Skad wasze koty maja takie duze oczy?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów