Technika jest w jakims sensie elementem skladowym zdjecia. Technike mozna nieco olac jesli zdjecie budzi np. emocje, albo ma jakis okreslony przekaz. U mnie emocji ono nie budzi. Ale co ja tam wiem o fotografowaniu... ;-)
Technika jest w jakims sensie elementem skladowym zdjecia. Technike mozna nieco olac jesli zdjecie budzi np. emocje, albo ma jakis okreslony przekaz. U mnie emocji ono nie budzi. Ale co ja tam wiem o fotografowaniu... ;-)
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Wiem, że technika też jest ważnym elementem zdjęcia, alre chodziło mi też o wypowiedz nt. samego zdjęcia, bo o technice juz słyszałem
------------------------------------------------------------
A tutaj nowe zdjęcie z dnia 3 kwietnia......
Postaralbym sie zeby w na zdjeciu nie bylo tego domku w tle.
Hm... no w sumie fajnie by to wyglądało. Tylko jak to wykonać?!![]()
Kilka fotek z J&S Cup 2005, jak widać A80 też coś potrafi, jednak kadry powycinane z wiekszych gdyż zoomu mi brakło![]()
Czekam na konstrutywna krytyke 8)
[Fotki usunąłem z powodu braku miejsca na serwerze. Sorry]
Pozdro
Ostatnio edytowane przez Kuba C. ; 07-07-2005 o 11:06
na pierwszym ciezko powiedziec kto jest tematem. Zdjecia w ruchu to sprobowal bym moze na ciut dluzszym czasie zrobic zeby uwidocznic dynamike. No i bez lustrzanki chyba nic sie nie da zrobic z ogromna glebia ostrosci, ktora nie pozwala sie skupic.
Dawno nic nie prezentowałem. Zresztą moje dotychczasewe zdjęcia nie były zbyt rewelacyjne. Zdjątko zrobione podczas wczorajszego spaceru po łąkach. Czekam na opinie i krytyke. 8)
Vitez, kotek fajny, kadr obrzydliwy :-( nie wiem po co ten fragment szyi/głowy. i tak brzydko ścięty.Zamieszczone przez Vitez
gra i buczy bebop
wg mnie, jeżeli decydujesz się pokazywać raczej koloryt nieba i odbicia, to musisz stworzyć*odpowiedni kontrast. jeżeli przepalasz przy tym niebo, horyzont (poziom gleby) jest mało szczegółówy to chyba lepszą drogą jest pójście w lekkie niedoświetlenie tego (albo właściwy pomiar). powinieneś wtedy uzyskać dużo tych czerwieni i oranżu w zachodzie słońca i dobrze kontrastujące to ciemne obszary. takie moje gdybanie - jak będziesz miał czas to zajrzyj do mnie na stronę - są zdjęcia z zachodu słońca na Lazurowej - właśnie na tej zasadzie knocone.Zamieszczone przez Kuba C.
gra i buczy bebop
albo ciaśniej kadrowane rzeczy które są w fokusie, albo pokazujesz szerszy plan. wtedy te rozmazane białe kwiatki trzeba by inaczej rozmieścić. pamiętaj, że kadrować możesz w trzech płaszczyznach, również obrazając się w lewo i prawo.Zamieszczone przez Kuba C.
gra i buczy bebop