Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [Kuba-c] Moje gnioty...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Technika jest w jakims sensie elementem skladowym zdjecia. Technike mozna nieco olac jesli zdjecie budzi np. emocje, albo ma jakis okreslony przekaz. U mnie emocji ono nie budzi. Ale co ja tam wiem o fotografowaniu... ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Wiem, że technika też jest ważnym elementem zdjęcia, alre chodziło mi też o wypowiedz nt. samego zdjęcia, bo o technice juz słyszałem

------------------------------------------------------------
    A tutaj nowe zdjęcie z dnia 3 kwietnia......

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Postaralbym sie zeby w na zdjeciu nie bylo tego domku w tle.

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Hm... no w sumie fajnie by to wyglądało. Tylko jak to wykonać?!

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Kilka fotek z J&S Cup 2005, jak widać A80 też coś potrafi, jednak kadry powycinane z wiekszych gdyż zoomu mi brakło
    Czekam na konstrutywna krytyke 8)

[Fotki usunąłem z powodu braku miejsca na serwerze. Sorry]

Pozdro
    Ostatnio edytowane przez Kuba C. ; 07-07-2005 o 11:06

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

na pierwszym ciezko powiedziec kto jest tematem. Zdjecia w ruchu to sprobowal bym moze na ciut dluzszym czasie zrobic zeby uwidocznic dynamike. No i bez lustrzanki chyba nic sie nie da zrobic z ogromna glebia ostrosci, ktora nie pozwala sie skupic.

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Dawno nic nie prezentowałem. Zresztą moje dotychczasewe zdjęcia nie były zbyt rewelacyjne. Zdjątko zrobione podczas wczorajszego spaceru po łąkach. Czekam na opinie i krytyke. 8)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Drugi kot - a co w nim fajnego ze tak nieostre zdjecie wstawiles? Tu masz np moje... rowniez nieostre ale wstawilem bo fajne: http://vitez.ceron.pl/galerie/koty/w...s/CRW_5765.jpg
    Vitez, kotek fajny, kadr obrzydliwy :-( nie wiem po co ten fragment szyi/głowy. i tak brzydko ścięty.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba C.
    Jedno nowe zdjęcia z wczorajszego spaceru.....

Prosze o komentarze
    wg mnie, jeżeli decydujesz się pokazywać raczej koloryt nieba i odbicia, to musisz stworzyć*odpowiedni kontrast. jeżeli przepalasz przy tym niebo, horyzont (poziom gleby) jest mało szczegółówy to chyba lepszą drogą jest pójście w lekkie niedoświetlenie tego (albo właściwy pomiar). powinieneś wtedy uzyskać dużo tych czerwieni i oranżu w zachodzie słońca i dobrze kontrastujące to ciemne obszary. takie moje gdybanie - jak będziesz miał czas to zajrzyj do mnie na stronę - są zdjęcia z zachodu słońca na Lazurowej - właśnie na tej zasadzie knocone.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba C.
    Dawno nic nie prezentowałem. Zresztą moje dotychczasewe zdjęcia nie były zbyt rewelacyjne. Zdjątko zrobione podczas wczorajszego spaceru po łąkach. Czekam na opinie i krytyke. 8)
    albo ciaśniej kadrowane rzeczy które są w fokusie, albo pokazujesz szerszy plan. wtedy te rozmazane białe kwiatki trzeba by inaczej rozmieścić. pamiętaj, że kadrować możesz w trzech płaszczyznach, również obrazając się w lewo i prawo.
    gra i buczy bebop

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów