@micles już mam zamknąć , czy poczekać aż jeszcze trochę Ci naubliżają ? ( mając rację )
@micles już mam zamknąć , czy poczekać aż jeszcze trochę Ci naubliżają ? ( mając rację )
to jeszcze ja
micles/jak już w tym wieku brakuje ci ogłady i pewnej skromności względem twórców to co będzie potem?
Wyobraź sobie, że jesteś na plenerze, trzaskasz foty ślubne, a jakiś kolo przechodzi ci co sekunde przez kadr. Przecież ma prawo, bo ziemia, na której to robisz nie jest twoja...
postaw się w tej sytuacji a może zrozumiesz. Jak nie, to zajmij się foceniem kwiatków.
Wiesz micles, podstawowa zasada postępowania to przestrzeganie zasad obowiązujących - w tym wypadku w teatrze. Ty ją zignorowałeś... Gdyby to było w klubie bramkarze od razu pouczyliby Cię i rozwiali wszelkie wątpliwości. Pewnie straciłbyś aparat i kilka zębów, ale raz na zawsze wiedziałbyś, jak nie należy postępować.
To mija, z wiekiem. Choć nie zawsze
Dodać muszę: W teatrze mozna zrobić cuda na kiju, trzeba tylko powiedzieć "dzień dobry" komuś, kto robi spektakl. Się nazywa reżyser. Jest gospodarzem przedsięwzięcia. Zapytać trzeba!
Ostatnio edytowane przez rolaj ; 23-05-2007 o 23:44
rolaj no toc przeciez trabie o tym ciagle...jak sie porozmawia przed sztuka z osobami wystepujacymi, z rezyserem, to wtedy wiadomo co i jak. Sa przedstawienia gdzie robienie fotek jest dozwolone bez problemu (np musicale) ale i w takich wypadkach polecalbym ci statyw i jasne szklo. Blyskanie fleszem moze byc irytujace. Tak wiec robisz fotki ale pamietaj o tym ze nie siedzisz sam na sali.
Jak mnie otwierano balkon to siedzialem sobie fajnie i nie przeszkadzalem nikomu, ba aktorzy nawet mowili ze nie slyszeli klapniecia lustrem. Ostatnio robilem cos takiego - fotki moze nie sa rewelacyjne, ale jak widac mozna!
"Hemar Mniej znany" - Stowarzyszenie teatralne "Pod Gorke" - Akademia Teatralna na Miodowej w Warszawie
http://www.jblaminsky.com/hemar/images/
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
JaBlam, to nie było do Ciebie. Nigdy nie za dużo tłumaczenia oczywistości. A czasem i tak nie działa.
Ostatnio edytowane przez rolaj ; 24-05-2007 o 01:09
Ale po co od razu zamykać. Najwyżej do pralni. Skoro niektórzy młodzi tak myślą jak pytający to należałoby jeszcze dawać linki do takich wątków jak ten. Może choć jeden zrozumie. Wtedy przynajmniej nie będzie to tylko jałowa dyskusja. Nie dziwię się też, że niektórym puściły nerwy. Dobra nie będę już więcej nic pisał ...........
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kurde czy wy nie rozumiecie, ze ja tam na miejscu byłem kulturalny w 100% bo zrobiłem to o co mnie prosili, a w przerwie dowiedziałem się o co im chodzi i wszystko jasne. Ale tak z ciekawości pytam. No i mówiłem też że to był musical i miałem statyw. Chodzi mi tylko o to co by mogli zrobić gdyby trafili na chama.
samo to, że pytasz z ciekawości świadczy o Tobie negatywnie.
JaBlam - robiłem też zdjęcia Kalwi i Remi i DJ Adamusowi na juwenaliach. Pogadałem przed koncertem i chodziłem sobie po scenie między nimi jak grali. Pozowali do zdjęć. Nawet piwo chcieli stawiać i kielicha![]()
nie było żadnych problemów.