@micles już mam zamknąć , czy poczekać aż jeszcze trochę Ci naubliżają ? ( mając rację )
@micles już mam zamknąć , czy poczekać aż jeszcze trochę Ci naubliżają ? ( mając rację )
Ale po co od razu zamykać. Najwyżej do pralni. Skoro niektórzy młodzi tak myślą jak pytający to należałoby jeszcze dawać linki do takich wątków jak ten. Może choć jeden zrozumie. Wtedy przynajmniej nie będzie to tylko jałowa dyskusja. Nie dziwię się też, że niektórym puściły nerwy. Dobra nie będę już więcej nic pisał ...........
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kurde czy wy nie rozumiecie, ze ja tam na miejscu byłem kulturalny w 100% bo zrobiłem to o co mnie prosili, a w przerwie dowiedziałem się o co im chodzi i wszystko jasne. Ale tak z ciekawości pytam. No i mówiłem też że to był musical i miałem statyw. Chodzi mi tylko o to co by mogli zrobić gdyby trafili na chama.
samo to, że pytasz z ciekawości świadczy o Tobie negatywnie.
JaBlam - robiłem też zdjęcia Kalwi i Remi i DJ Adamusowi na juwenaliach. Pogadałem przed koncertem i chodziłem sobie po scenie między nimi jak grali. Pozowali do zdjęć. Nawet piwo chcieli stawiać i kielicha![]()
nie było żadnych problemów.
"Co mogliby/mogą mi zrobić?", to chyba pytanie nie do tej grupy ludzi. Albo do prawników, albo z nieco inną intonacją do koleżków z klatki przy piwku. Słuchaj, to jest czyjaś praca i czyjeś zakupione bilety. Jestem fotografem teatralnym. Do minimum ograniczam fotografowanie, kiedy obok są ludzie, którzy zapłacili za bilety. Nie, żebym nie mógł, po prostu mam szacunek dla ludzi. Podobnie z występującymi, aktorami, wokalistami, etc. Ci ludzie często potrzebują olbrzymiego skupienia i przedstawienie z powodu kilku takich osób może się po prostu nie udać, bo im bardziej ambitne, tym trudniejsze i większe skupienie potrzebne.
Słyszałeś przed spektaklem komunikat: "proszę wyłączyć telefony komórkowe... nie fotografować..."? To są warunki Twojego bycia w teatrze i uszanuj to, że ludzie pracujący tam tego wymagają.
Czasami reżyser ma konkretny zamysł, wie, co powinno być pokazywane dla reklamy i co nie powinno, bo np. za dużo odkryje ludziom, którzy jeszcze nie widzieli przedstawienia. Dlatego są ludzie, którzy pracują w teatrach, dlatego są próby medialne, na których są pokazywane konkretne sceny. Jeśli chcesz fotografować, to poproś, jak będzie można, to Ci powiedzą, albo zaproszą na próbę medialną. A jest tego bardzo dużo.
Nie wiem, czy te pytania to kwestia tego, żew telewizji i necie dużo się o paparazzich pojawia i dużo o zdjęciach z komórek, ale widzę, że poszanowanie drugiej osoby upadło na ryj.
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl