Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Dobre Plecaki do 250zł

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Dobre Plecaki do 250zł

Witam! Mam problem bo pod koniec czerwca jade na wycieczkę do Francji i szukam plecaka na mój sprzęt. Mam do wydania ok 250zł. Zależy mi na wygodnym plecaku który pomieści to wszystko co mam w stopce. Jakie modele mozecie mi polecić. Napiszcie coś o ich użytkowaniu i gdzie je można kupić.

Z góry dziękuje

iktorn92

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Polecam "Canon De Luxe 200", mam i używam. W Polsce (z tego co wiem) niedostępny. Jestem zadowolony mieści cały mój dobytek. W sieci znajdziesz dużo zdjęć, dobra jakość wykonania, po bokach mocowania na mono lub mały statyw, a na duży pod spodem, na allegro za 11 zł dokupiłem przeciwdzeszczowy pokrowiec i jest ok, zapłaciłem: plecak 49$ a dostawa z USA 29$ trwało to 5 dni, wszystko bez problemów, wiec mieścisz się w limicie. Pozdrawiam
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Polecam "Canon De Luxe 200", mam i używam. W Polsce (z tego co wiem) niedostępny. Jestem zadowolony mieści cały mój dobytek.
    To ja do znudzenia powtorze ze w takim kraju w jakim przyszlo nam zyc szczerze odradzam plecaki/torby omarkowane rozpoznawalnym logo znanej firmy.
    Nie kazdy dresik wie co to Kata czy Lowepro ale Canon, Nikon, Sony, Olympus to juz wielu swita "o, drogi sprzet w srodku, kroimy" . Tak tylko ku przestrodze. Czyli uwazam ze bardzo dobrze ze ten plecak nie jest w Polsce dostepny, widac dytrybutor wie co robi i nas chroni przed utrata sprzetu .

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

A myślałeś o Lowepro minitrekker?
    Ja kupiłem uzywanego minitrekkera, tyle że AW, za 220zł.
    Nowego (classic) można dostac za ok. 250 zł

Domyślnie

...a cos na laptopa + korpus i szkla i troche gratow (tablet itp.)?

Znalazlem tylko z obcych "case logic", a ze zanych CompuTrekker'a i jeszcze jeden mniejszy model LoweP.
    CompuTrekker zabija cena i wygoda uzycia.Case Logic SLRC-4 ma hermetyczne suwaki na kieszeniach foto... i brak miejsca na papiery, tablet itd.

Jakies sugestie? Prosze o ewent. sklepy online. Chodzi o wygodny plecach i brak komplikacji z wyjeciem aparatu "w akcji" i latwe wyciaganie sprzetu przy kontroli na lotnisku.

Dzieki
    Ostatnio edytowane przez Obiektyw ; 26-05-2007 o 01:21
    ║ 50D i 30D + graty ║

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

mam "case logic", materiałowo spox, w niewielkim deszczu też (w wiekszym nie sprawdzałem), troche przeszkadza mi niewielka mozliwosc kombinacji ukladania przgródek (a moze jeszcze nie wpadłem jak..??) i problem z podpietym 70-200/4L do puszki...

za to jest kieszen na laptoka

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To ja do znudzenia powtorze ze w takim kraju w jakim przyszlo nam zyc szczerze odradzam plecaki/torby omarkowane rozpoznawalnym logo znanej firmy.
    Nie kazdy dresik wie co to Kata czy Lowepro ale Canon, Nikon, Sony, Olympus to juz wielu swita "o, drogi sprzet w srodku, kroimy" . Tak tylko ku przestrodze. Czyli uwazam ze bardzo dobrze ze ten plecak nie jest w Polsce dostepny, widac dytrybutor wie co robi i nas chroni przed utrata sprzetu .
    Podpisuję się pod tym co napisał Vitez. Dres jak widzi coś markowego u kogoś to nachodzi go nagła chęć posiadania tego, więc lepiej mu nie pchać się na oczy.

Co do plecaczka posiadam Lowepro Mini Trekker AW i jestem bardzo zadowolony. Nowy kosztuje więcej niż 250 PLN ale wg mnie warto dodać ok 70 PLN i go mieć. Chyba, że używany to wtedy możesz się zmieścić w budżecie.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No ten mini trekker wydaje sie być ciekawą propzycją. Ale bardziej zależy mi na czymś co jest dzielone na dwie połowy. Tak ja lowepro CompuDayPack.
    Wydaje się być duży i jest dzielony. Chodzi mi o to że jak będę łaził po mieście parę godzin to coś do jedzienia też trzeba prrecież wziąsć. I sprzawdziłem tego case logic i nawet nawet... zobaczymy bo znowu 300 zł wydać to sporo. Chyba lepiej dołożyć i kupić lowepro D550.....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    ...a cos na laptopa + korpus i szkla i troche gratow (tablet itp.)?
    (...)
    Jakies sugestie? Prosze o ewent. sklepy online.
    http://www.torbylowepro.pl/product_i...roducts_id=397

Chodzi o wygodny plecach i brak komplikacji z wyjeciem aparatu "w akcji" i latwe wyciaganie sprzetu przy kontroli na lotnisku.
    Tak to tylko w Erze . Z wyjatkiem Slingshotow wszystkie plecaki wymagaja praktycznie albo postawienia na ziemi w celu wyjecia sprzetu albo osiadania bardzo lekkiego i w minimalnej ilosci sprzetu by zaryzykowac przesuniecie na jednym ramiaczku do przodu w celu wyjecia. A za to Slingshoty nie maja szans pomiescic laptopa.

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

To moze Fomei Fomei przegląd sam go posiadam pojemny na tyle ze to co wstopce sie zmiesci i laptop tez zalezy jaki.
    Sam go posiadam i jestem zadowolony z ceny jedynie wykonczenie czyli nitki pruja sie od czasu do czasu ale nic nie odpada mam go juz 5 mieisiecy korzystam z niego co tydzien jak wyruszam z domu.
    To mój zaraz po zakupie
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów