Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: 70-200 f4 L - proszę o ocenę ostrości

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rocker Zobacz posta
    Na to już się uczuliłem, staram się aby czasy były możliwe najwyższe.
    ....
    To niekoniecznie dobrze. Fotografia jest malowana światłem - im więcej tego światła tym lepiej (bez przesady oczywiście). Zdjęcia na bardzo krótkich czasach będą zawsze trochę bardziej plaskate Trzeba znaleźć takie czasy i przysłony, żeby pozwolić światłu namalować obraz.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Rocker
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    pozwolić światłu namalować obraz.
    Podoba mi sie to określenie , lustro mam dopiero od lutego i jeszcze niewiele wiem. Chyba wyniosę trochę więcej dzięki temu postowi, niż sama wiedza czy mój obiektyw jest ostry czy nie

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    To niekoniecznie dobrze. Fotografia jest malowana światłem - im więcej tego światła tym lepiej (bez przesady oczywiście). Zdjęcia na bardzo krótkich czasach będą zawsze trochę bardziej plaskate Trzeba znaleźć takie czasy i przysłony, żeby pozwolić światłu namalować obraz.
    Dobrze powiedziane
    Nie wiem dlaczego tak dużo problemów macie z tym szkłem, ja pobawiłem się nim ok 2 godziny (pożyczyłem od kumpla na mecz), strzelałem z osłoną pod światło i w każdych możliwych warunkach jakie tylko mi przyszły do głowy, zrobiłem ok 200 fotek (po tylu już można coś powiedzieć o szkle) i jestem zadowolony z jakości. Foty ostre, kontrast i kolory piękne, normalnie miodzio. W porównaniu z tamronem 70-300, canonem 100-300, nawet słynnym sonnarem 200/2,8 to szkiełko jest the best.
    Teraz przynajmniej wiem na co zbieram kaske
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów