Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: 7,5 tyś. do wydania na obiektywy!!!

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drJolo Zobacz posta
    Dokładnie, trzeba wiedzieć po co się kupiło aparat. Ale jak ktoś np się pyta, czy mając 7.5 tys. kupić:
    1)
    -28/1.8
    -50/1.4
    -135/2 L
    2)
    -35/1.4L
    -135/2 L
    3)
    -70-200/2.8L IS

a ktoś mu bez wahania odpowiada, że 1, albo 3, to co można pomyśleć? Chyba że kryterium tu jest tylko jakość fotografii (przedstawiającej obojętnie co), albo lokata w szkło, które jak najmniej traci w czasie na wartości
    O jednym, że chce zdać zdanie innych sondażowo
    O drugim, że doradza zestaw bardziej uniwersalny ze swojego punktu widzenia

Ostatnio pytałem o 24-70 vs 35 f1.4 - zupełnie inne szkła o innym przeznaczeniu itd, wiem, ale chciałem mimo wszystko poznać opinię userów... bo z mojego punktu widzenie mogę zrobić reportaż 35 jak i 24-70, będa inne jasne, ale mam tego świadomość.
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magus Zobacz posta
    Ostatnio pytałem o 24-70 vs 35 f1.4 - zupełnie inne szkła o innym przeznaczeniu itd, wiem, ale chciałem mimo wszystko poznać opinię userów... bo z mojego punktu widzenie mogę zrobić reportaż 35 jak i 24-70, będa inne jasne, ale mam tego świadomość.
    To trochę brzmi, jak pytanie sondażowe o wyższość minivana nad coupe GT... Tym i tym dojedziesz na wakacje. Ani tym ani tym nie przewieziesz szafy babci. Ale mimo wszystko, to nie to samo.
    Może powinieneś jakiegoś reportera o to spytać? Ale mógłby nie wiedzieć o czym mówisz Ostatnio w wywiadzie Janusz Kamiński (zdjęcia do Szeregowiec Ryan czy Listy Shindlera) zapytany o to jakiego sprzętu używa, powiedział że to nie ma znaczenia, bo wszyscy zdjęciowcy używają takiego samego sprzętu. Podejrzewam, że wśród reporterów jest podobnie, tak jak i wśród fotografów ślubnych, przyrodniczych, makro, etc...
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Uprawnienia umieszczania postów