-
7,5 tyś. do wydania na obiektywy!!!
Witam,ostatnio nabyłem 5D posiadam również 20 D i canona 24-70/2.8 L
Mam 7 tyś. do wydania na szkła
oto moje propozycje:
1)
-28/1.8
-50/1.4
-135/2 L
2)
-35/1.4L
-135/2 L
3)
-70-200/2.8L IS
obiektywy głównie bede wykorzystywał w kościele,czy macie jakieś lepsze propozycje????
-
-
Zablokowany
-
Uzależniony
Jak widać po stopce mamy podobny sprzęt i problemy w kościele. Ja już wiem czego potrzebuję. Zdecydowanie 35L i 135L
-
Początki nałogu
Pierwszy, choc drugi zeswa jest bardzo kuszacy.
135L jest wspanialaym szklem (jak ja sobie tyle czasu roadzilam bez niego!?), to jednak w kosciolach ma zastosowanie, o ile duze i jasne. Doswietlanie lampa z nim to jakies nieporozumienie, mi przynajmniej nic nie wychodzi. Za to pieknie lapie swiatlo zastane.
-
jeżeli kościół to stałki i oczywiście bardzo jasne ..
1# set zdecydowanie najlepszy.
-
Bywalec
zdecydowanie drugi
35 1,4 na nic innego bym nie zamienil... a 135 to bajka
-
135 ?
Serdeczne dzieki za odpowiedzi !!!
Waham się co do tej 135 - i , bo przeciez kiedyś sama Kalina pisała, że w ciemnym kościele są zbyt długie czasy, a ja nie chce bawić sie w dopalanie, nie po to wydaję taką kasę, żeby jeszce dopalać lampą, dlatego myślałem o 70 -200 2,8 usm is.
-
Uzależniony
Ja obecnie używam 85/1.8 na 20D i jest to dla mnie takie chwilowe "zastępstwo" dla 135L na 5D. Nie zawsze kościół jest ciemny, a jak jest choć troszkę jasny to już można się wyszumieć.
-
Początki nałogu
-
No i z samego rana straciłem humor przez te lekko rzucone na forum "mam 7,5tys. na obiektywy". Aż musiałem zapalić, żeby ukoić rozdygotane z zawisci nerwy he he...
Nie mam tylko dla siebie żadnego z tych szkiełek, ale miałem w ręku każde z nich i właśnie choruję na zestaw nr. 2 - naprawdę warto
28/1.8 - jakoś mi nie podeszła - głównie za sprawa kontrastu i kolorów, a 50/1.4 mnie rozczarował - oprócz niezłego wykonania aż tak bardzo nie różni sie optycznie od 50/1,8 - jesli już to używka 50/1,8 I a pozostały 1000 wydac na piwo i inne uciechy. Zarówno 35 jaki i 135 to inna liga jakości fotek- podpiete do 5D dopiero zyskują (no i ten pasek...) a różnice pomiędzy 28 i 50 a 35mm można nadrobic nogami.
Uprawnienia umieszczania postów