Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: A710 versus A570,

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie A710 versus A570,

Moze mi ktos uprzejmie wytlumaczyc o co chodzi, bo czegos tu nie rozumiem, a konkretnie polityki firmy Canon. Jest sobie calkiem przyzwoity A710 IS (nawiasem mowic jestem jego zadowolonym posiadaczem). Aparat ma mnostwo zalet i kilka wad, z ktorych najbardziej denerwujaca jest wolne ladowanie flascha, ale ludzie go kupuja i na ogol, tak jak ja, sa z niego zadowoleni. Oczekiwalbym wiec pojawienia sie modelu, w ktorym firma probuje wyeliminowac niektore wady poprzednika, np. wklada wieksza matryce 1/1.8" (byc moze jest to trudne przy duzych zoomach) albo skraca czas ladowania sie lampy nie mowiac o piecie achillesa u Canona - efekcie czerwonych oczu. A zamiast tego co sie pojawia? Canon A570 IS, w praktyce ubozszy, bo z mniejszym zoomem, odpowiednik A710. Nowszy procesor obrazu Digit III albo bajer w postaci rozpoznawania kilku twarzy, to mydlenie oczu w czystej postaci. Efekt czerwonych oczu rozwiazano... software'owo, tak jakby nie istanialo mnostwo darmowych programow przeznaczonych do tego celu. Smiac sie czy plakac. Rozmiar i ciezar zblizony i co najsmieszniejsze - ceny tez. Jesli mam do wyboru dwa aparaty o zblizonych parametrach, rozniace sie wielkoscia zooma, to oczywiscie wybiore ten z wiekszym, o ile nie pogarsza on jakis istotnych parametrow, typu szerokosc kata czy dodatkowe aberacje, czego w licznych testach nie widac. Kto wiec kupuje A570 i po co, majac do wyboru jego lepszy odpowiednik? Gdyby A570 kosztowal mniej o 150-200 zl rozumialbym. O co wiec tu chodzi, bo nawet zwyczajowe: "jesli nie wiadomo o co chodzi..." tez nie wydaje sie oczywiste? Moze Canon liczy na ludzka naiwnosc, ze nowe to na pewno lepsze.

jin-30
    Guest

Domyślnie

czesc andrzej jeste posiadaczem owego a710is mam do ciebie pytanie moze ty mi pomozesz za zadne skarby swiata nie moge ustawic daty na wykonanych fotkach w obciach jest to dziwnie podswietlone i nie idzie tego otworzyc dzieki.
    Ostatnio edytowane przez jin-30 ; 24-06-2007 o 18:38

Dopiero zaczyna Awatar silver76
    Miasto
    dolny śląsk

Domyślnie

Datę na fotkach mozesz ustawić wyłącznie na formacie pocztówkowym, na innych rozzmiarach daty nie będzie, przynajmniej w tym aparacie
    Pozdrawiam.
    silver76

Canon PowerShot A710 IS; BC 700
    + Lumix FZ18

jin-30
    Guest

Thumbs up

wielkie dzieki silver

Uprawnienia umieszczania postów