Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Kadrowanie na duzym monitorze [było:Wielki ekran]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    No właśnie oto chodzi, że nie.

Tutaj więcej detali.

Pod względem Live View, ze wszystkich EOSów to właśnie 20Da jest najbardziej zaawansowany. Można przynajmniej dobrze ustawić ostrość. ;]
    Dzięki. Ale to 'tylko' przez AV. A ja to jeszcze bym tak chciał przez USB...

Cytat Zamieszczone przez pointofview Zobacz posta
    -[...]

Dzięki za ścieżkę poszukiwania rozwiązania. Info dot 20da jest dla mnie bardzo istotne i ciekawe. Trzeba pogrzebać w bitach.
    Jeżeli myślisz o tym, co ja (czyli o tym, że w każdym EOS-ie można, tylko trzeba mu zrobić hmmm 'reverse engineering' (blokada identyfikacji aparatu w SDK?)), to daj znać jak Ci się coś uda.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez SAM Zobacz posta
    Pointofview to nie wiedziałeś, że na tym forum "fala" rządzi. Masz poniżej 1000 postów, to kotem jesteś.
    I tak zostałeś delikatnie potraktowany przez (Baczność !) Wielkich Profi (Spocznij !).
    Nie "fala rządzi", tylko "cyfra hamuje" - cyfra (sic!)
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 23-05-2007 o 14:18 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

MaciekCi dzięki za podrzucenie linki.
    Zręczne ręce i nic więcej oprócz Canona Eosa 20D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pointofview Zobacz posta
    Vitez. Idąc za Twoim tokiem rozumowania to jaki błąd widzisz w moim pytaniu? Odpowiedz proszę, lubię się uczyć, nawet na swoich błędach.
    Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Wybacz, że jako początkujący przyczepię się GURU, ale moim zdaniem, pytanie z pierwszego postu jest całkiem rozsądne.
    Nie o pytanie chodzi a o reakcje na odpowiedzi. "Jak nie zamierzasz pomoc to nie odpowiadaj" - na taka reakcje niektorzy (w tym ja) reaguja alergicznie, bo to reakcja klasy łajza wlasnie.

To jest forum techniczne?
    Tak.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie o pytanie chodzi a o reakcje na odpowiedzi. "Jak nie zamierzasz pomoc to nie odpowiadaj" - na taka reakcje niektorzy (w tym ja) reaguja alergicznie, bo to reakcja klasy łajza wlasnie.
    No tekst pod podanym przez Ciebie linkiem nie ma tutaj zastosowania, bo ciała dał nie pytający, a odpowiadający i zostali za to zjechani, gdyby zaczęli z tego powodu płakać wtedy to oni byliby łajzami ;-). IMHO oczywiście.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tak.
    OK, przyjmuję do wiadomości, chociaż nie zauważyłem tego.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Drogi Vitez - myślę, że "O jeden most za daleko" z tą łajzą. A jeśli masz reakcje alergiczne to, z łaski swojej są chusteczki chigieniczne, a nie kichanie na cała publiczność w kinie.

Zresztą - oddziel ziarno od plew w tym wątku i całkiem sporo wiedzy wszelakiej pozostanie.

Spadam na wakacje - 2 tygodnie rejsu w Chorwacji. Wszyyyyyytskim życzę miłej atmosfery i skupienia na tym forum FOTOGRAFICZNYM. A ja sobie chmurki, listki, wodę i inne temaciki za filrem polaryzacyjnym będę strzelał.

Trzymajcie się.
    Zręczne ręce i nic więcej oprócz Canona Eosa 20D

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

"Łajza" to nie jest pojęcie wymyśone przez Viteza, tylko funkcjonujące od lat w netetykiecie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    "Łajza" to nie jest pojęcie wymyśone przez Viteza, tylko funkcjonujące od lat w netetykiecie.
    Wielu innych słów Vitez też nie wymyślił. No i co z tego.
    Ale ich używa. "Łajza" nie jest określeniem miłym i w mojej ocenie nie powinno być stosowane w szczególności przez moderatora do osoby początkującej na forum.
    Również bez znaczenia jest to czy jest to forum techniczne, czy artystyczne, czy jakiekolwiek inne. Kultura i szacunek do innych to jest to co się ma, albo i nie. Wiele rzeczy można wytłumaczyć innym bez ich obrażania.
    Ile razy w normalnej rozmowie (twarz w twarz) używacie tego typu epitetów ? Pomyślcie z czego to wynika ?
    Życzę większego dystansu do otaczającej rzeczywistości, a szczególnie tej wirtualnej-internetowej.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAM Zobacz posta
    Życzę większego dystansu do otaczającej rzeczywistości, a szczególnie tej wirtualnej-internetowej.
    Otóż to. W tej wirtualnej rzeczywistości używa się nazwy "łajza" na określenie pewnego zachowania, które miało tu miejsce. Kropka.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Otóż to. W tej wirtualnej rzeczywistości używa się nazwy "łajza" na określenie pewnego zachowania, które miało tu miejsce. Kropka.
    Piast9 chyba niewiele zrozumiałeś z tego co napisałem. Ale jak kropka, to kropka.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów