Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Sigma MACRO 50mm F2.8 EX DG - minitest,zdjecia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan7770 Zobacz posta
    czy porownywanie obiektywu za 400 zl z obiektywem za 1200 zl i mowienie,ze ten drozszy jest lepiej wykonany itd ma jakikolwiek sens? dla mnie to glupota.

Jak rowiez porownywanie obiektywu Macro z obiektywem nie macro.. Zrob portret sigma macro 2.8 i canonem 50 1.8 i co, napiszesz ze sigma oddala wiecej szczegolow? No chyba ze porownujesz ze wzgledu na ogniskowa.

To tylko moja opinia ale niewiele wiecej kasy kosztuje Tamron 90mm Macro ktory zjada te Sigme (jesli tylko te 40 mm nie zrobi komus wielkiej roznicy) . Zeby nie to ze rowniez jest wolny (AF) i glosny to miedzy Canonem 100 2.8 (ktorego mam ze wzgledu na USM i brak wysuwanego tubusa), Sigma i Tamronem wybralbym Tamrona (mimo problemow z serwisem chociaz nie zawsze musi byc to w Polsce ). Wiadomo ze ogniskowe sa inne ale mimo wszystko Tamron radzi sobie najlepiej z oddaniem szczegolow (tam gdzie nadal jest super ostro i szczegolowo to Canon zaczyna lekko rozmazywac.) ale jak napisalem to tylko moje zdanie.

W koncu w temacie jest test Sigma 50 a nie canony czy tamrony
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 04-07-2007 o 12:04
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów