Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Numerowanie plików w 30D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Numerowanie plików w 30D

Mam następujące pytanie dlaczego każdy folder zawierający pliki zostaje nazwany 292 Canon. Taka informacja zostaje nadana folderowi po zrzuceniu z karty pamięci w czytniku komputera. Numerowanie plików mam ustawione na continous. Być może coś, gdzieś jest nie tak ustawione, ponieważ przydarza mi się to przy każdym zrzucie z karty do komputera. Z góry dziękuje za pomoc Nocarz.

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli włożyłeś do aparatu kartę, na której były wcześniej robione zdjęcia innym aparatem i nie była ona totalnie czysta (został katalog lub zdjęcie w katalogu), to aparat się dopasował do wynikającego z tego ustawienia. I po włożeniu twojej karty pracuje dalej według tego właśnie ustawienia. Można to zresetować - poszukaj na forum, już się pojawiało wiele razy.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

no wlasnie mi aparat zbzikowalem bo wlozylem karte uzywana w nikonie (sformatowalem przezornie dwa razy) no i stalo sie postarzal mi aparat o 8000klapniec i suma sumarum musialem zresetowac licznik od zera bo nie moglem patrzec ze nowy aparat ma juz tyle na liczniku :-)

Domyślnie

uzywalem rownoczesnie 300D i nowy 30D no i staralem sie pamietac o formatowaniu karty przed wlozeniem do 30D, aby moc ocenic ile zdjec robie/zrobilem od poczatku. Niestety raz mi sie zapomnialo i nagle wyskoczyl mi katalog 300_cos_tam, ale numeracja plikow sie zgadza, jest liczona od poczatku
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Uprawnienia umieszczania postów