Jak zmienia się pomiar światła w 300D , np z matrycowego na centralnie ważony , nie pamiętam czy tak się dokładnie to nazywa ale chodzi mi o sam fakt tej zmiany
Jak zmienia się pomiar światła w 300D , np z matrycowego na centralnie ważony , nie pamiętam czy tak się dokładnie to nazywa ale chodzi mi o sam fakt tej zmiany
W instrukcji obsługi nie napisali przypadkiem ???Zamieszczone przez krs76
Przełącza w tryb M...
Przypadkiem nie mogę znaleźć ... AParat jest przełączony w tryb M bo przeważnie na takim robię zdjęcia
1. Nie pisz pogrubieniem - wyraznie cie widac bez tego "bajeru" .
2. Na stronie 122 masz tabele dostepnosci funkcji, w tmy rozpiske w jakim trybie jaki pomiar swiatla 300D stosuje.
We wszystkich trybach programowych ma pomiar wielosegmentowy bez mozliwosci zmiany. W trybach kreatywnych (P, Tv, Av, A-DEP) ma pomiar rowniez wielosegmentowy ale z mozliwoscia uzycia pomiaru skupionego w centrum - poprzez blokade ekspozycji.
W trybie M ma tryb pomiaru swiatla centralnie wazony i dostepny tryb skupiony w centrum rowniez poprzez blokade ekspozycji.
a jak sie robi blokade ekspozycji i co to jest wogole?
nie ale ja mam aparat z niemiecka instrukcja i nie wiem czy to pojecie da sie tak samo przetlumaczyc.
Przez przycisk pod kciukiem taka gwiazdka * (z nieba)a jak sie robi blokade ekspozycji i co to jest wogole?![]()
EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
PLFOTO
Alergia na poszukanie instrukcji po polsku?Zamieszczone przez TomekMa
Eh... przyzwyczajenie do wszystkiego na tacy![]()