Witam,
Jestem wpieniony na maksa, bo zachciało mi się zrobić prawko B (wiem wiem, trochę późno, no ale), i nie mogę - tak orzekł Wszechwiedzący Lekarz Orzecznik. Pewnie chodziło o łapówkę, której ja jednak mu nie dałem. Odwołałem się więc do wyższej instacji - i zaczęły się schody :P Na każdego znajdzie się paragraf - no i po wielu badaniach (niektóre płatne z mojej kasy!) znaleźli i u mnie... no ale nie o tym chcę pisać.
Jeden z testów zdrowotnych na prawko, które każdy posiadacz/ubiegający się o prawko B musi spełniać, to test na zmysł równowagi. Nazywa się to próba Flecka i polega na utrzymaniu równowagi stojąc na jednej nodze (jak bocian) z zamkniętymi oczami przez 15 sekund. Poprosiłem kilku znajomych o wykonanie tej próby, i jakoś słabo im to wychodziDodam, że według ustawy to niezaliczenie tej próby (lub innych związanych ze zmysłem równowagi) całkowicie wyklucza posiadanie prawka B (że o wyższych kategoriach nie wspomnę).
Mam prośbę do forumowiczów - możecie poświęcić 15 sekund swojego cennego czasu i spróbować wykonać wspomnianą próbę Flecka? wypełnijcie też ankietę, jestem ciekaw wyników![]()