Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Camera Destroyed

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Nie próbuj sam, rozkręcisz i juz masz po gwarancji. Skocić coś łatwo.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sprawdzałem jeszcze, wydaje sie jakby naprawde tryb zeskoczył, bo wygląda jakby silniczek nie dotykał trybów.
    Zoom działa (!) ale tylko jak ręcznie wyciągne obiektyw do końca - wtedy normalnie zaczyna działać, ale potem jak wyłaczam musze popchnąć ręką obiektyw bo kręci się i nic nie dzieje (słychać jakby coś waliło w środku), jak sie dopchnie to łapie i wciąga obiektyw do końca.

No nic oddaje na gware.

Coś już napisał

Domyślnie

Powiem szczerze: Tak to jest już z E18 (kod błędu)- pochodzi może nawet z tydzień, ale potem padnie i nie wstanie. Na gwarancję nie przyjmą, chyba, że zawołają około 300 zł. Możesz spróbować sam naprawić, ale to jest rozkręcanie aparatu do ostatniej śrubki i może nic nie dać.
    Jest mała szansa, że będzie dalej OK- malutka.
    BTW, nawet sobie nie wyobrażasz, co się dzieje w środku obiektywu, kiedy go popychasz, wyciągasz itd- na 90% w środku jest już sieka z całego mechanizmu obiektywu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Widziałem 2 przypadki w necie że naprawili na gwarze - w jednym napisali gościowi "naprawa zespołu obiektywu - aparat po urazie mechanicznym" - mimo to na gwarancji naprawili
    Dzisiaj poszedł, teraz tylko czekać... no trudno, jak nie naprawią to sprzedam na allegro jako uszkodzony i trzeba bedzie powoli zbierać na coś nowego... mimo że miałem go tylko miesiąć no ale cóż - za głupote sie płaci - nie powinienem dawać go bratu

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

I nawet nie próbuj go samemu rozkręcać.Wiem ze swojego doświadczenia,że powtórne złożenie aparatu (w moim przypadku A60) jest niewykonalne i graniczy z cudem.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeszcze mam pytanko, kiedy moge sie spodziewać jakiegoś info jeśli oddałem 25.05 ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Krzyknęli 299zł plus coś tam jeszcze = 340zł...
    Wygląda nawet "zachęcająco" (myślałem, że krzykną ponad 600zł)
    Pakować sie w to?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów