Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Camera Destroyed

Dopiero zaczyna

Domyślnie Camera Destroyed

Stało sie... dzisiaj dałem pocykać fotki moim aparatem młodszemu bratu... pomińmy szczegóły.
    Aparat upadł na obiektyw w wysokości ~80cm na dywan, zaraz potem sie wyłączył.
    Obiektyw wysuwa się, w połowie słychać zgrzyt, dochodzi do końca, ale niema ostrości, zoom nie działa (słychać jak silniczek pracuje, ale tylko stuka, jakby spadł z trybu)
    Czasem sie nie włącza i pisze Błąd obiektywu...

Jest to canon a560, kupiłem go jakiś miesiąc temu, jak myślicie uznają na gwarancji (jakbym oczywiście powiedział, że sam przestał działać) ?

Obiektyw nie wygląda na uszkodzony, raczej przekladnia zoomu itp. jest rozwalona

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Spróbować możesz... chociaż to nie etyczne
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

theremin
    Guest

Domyślnie

Allegro.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theremin Zobacz posta
    Allegro.
    Czy mi się wydaje czy Ty faktycznie proponujesz autorowi wątku to co mi się wydaje...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zauważyłem, że jak sie ręcznie wyciągnie obiektyw do końca (bo nie wychodzi do samego końca) to aparat zaczyna normalnie łapać ostrość, a na zdjęciach nie widać śladu uszkodzeń.
    Zoom jednak nie działa i w połowie wysuwania obiektywu słychać stuknięcie i obiektyw na chwile sie zatrzymuje i potem wysuwa sie (prawie) do końca.

Dopiero zaczyna Awatar pionaj

Domyślnie

może coś ,zeskoczyło i nie trybi,
    oddaj do serwisu może naprawią i bedzie ok :-))
    Canon A640

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A jak sądzisz, ile mogą za to policzyć (jeśli obiektyw będzie naprawde ok) ?
    Chyba, że może dadzą sie nabrać że samo sie to zrobiło

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Czy mi się wydaje czy Ty faktycznie proponujesz autorowi wątku to co mi się wydaje...
    A dlaczego zakładać, że ktoś sugeruje oszustwo?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar pionaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neuromancer Zobacz posta
    Jest to canon a560, kupiłem go jakiś miesiąc temu,
    oddajesz do naprawy gwarancyjnej ..opisując usterkę jaka jest w rzeczywistości i to wcale nie jest przegięcie i naciąganie :-)
    potem czekasz....i wtedy właśnie może aparat wrócić naprawiony bo okaże się że to było coś trywialnego lub też z serwisu przyjdzie info iż stwierdzono nieprawidłowe używanie lub tez aparat nosi cechy uszkodzenia mechanicznego i w związku z tym owszem zostanie naprawiony ale na koszt użytkownika i tu...powinno być wyszczególnione co i za ile ma być ewentualnie naprawione a Ty pisemnie wyrazisz lub nie swoją zgodę
    Canon A640

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli sądzicie, że puki jest cień szansy (gwarancja) to niema co próbować naprawić "domowymi metodami" ?
    Wygląda mi na to jakby tryb zeskoczył albo coś, bo jak sie pomoże mu obiektyw wyciągnąć do końca to zdjęcia robi normalnie.
    No cóż, spróbuje... ile może trwać czas naprawiania? (dobrze jakby przed wakacjami wrócił)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów