Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: CS3 - Co Nowego

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    ...taki mozg jak Ty nie widzial elementsa w akcji? zaluj bo wiele rzeczy jest kapitalnie rozwiazanych. a DPP widziales na oczy? no tak zapomnialem to tez Ciebie mierzi... wiec tam tez jest takie "przed i po"...

HDR z Photomatix byl niebo ladniejszyz niz w wykonaniu CSa, widziales ta roznice?

odpowiem rownie zlosliwie ze informacje o nowym CS3 mozna poszukac w sieci...

edit. wlasnie Tomasz wlepil mi warna za obrazanie ludzi... Janusz czujesz sie obrazony? ja rozumumiem ze zakladajac topic "co nowego w cs3" czekasz na rozmowe dotyczaca tego programu... no nic mam nauczke nie podejmowac tematow w ktorym uczestniczy ktores z forumowych guru... brawo :-) swoja droga Janusz nie chcac mi odpisywac mogl sie ugryzc w jezyk i przemilczec sprawa a ton Janusza tez mial daleko do "przyjaznego"...
    I po co ten zjadliwy ton? Odpowiedziałem Ci rzeczowo a Ty szukasz zaczepki?

DPP i Elements widziałem. DPP nawet czasem używam a Elements jako "kulawą protezę" PS wywaliłem z dysku. Nie jest to sprawa obrzydzenia tylko prostej logiki. Wszystko co jest w Elements jest również w PS.

Używam PSa do fotografii nie do grafiki. Do "podrasowania fotek", używając Twojego języka. Do grafiki wolę Corela a nazwa "PhotoShop" dość jasno określa kierunek zastosowań. Odszumianie w PS jest równie skuteczne jak ostrzenie. Można się tego nauczyć przy odrobinie wysiłku. Jak się komuś nie chce to można sobie kupić np. NeatImage Pro+ za dodatkowe 74.90 USD. (wersja pro+ ma plug-ina do PSa). Kwestia kalkulacji. Oprogramowanie jest też chronione patentami i Adobe kupiło Pixmanteca, żeby móc używać engine z RSP/E. Widać nie widzą potrzeby kupowania NojseNinja czy NeatImage.

Podobnie z Photomatixem (mam) - nie wiem, nie potrafię odpowiedzieć dzisiaj na pytanie czy jest w czymkolwiek lepszy od CS3. Zapewne wyjdzie w praniu. Identycznie z panoramami. Przepuściłem przez CS3 kilka swoich strych panoramek i jestem bardziej niż zadowolony z efektów, co nie zmienia faktu, że w kilku miejscach PTGui zrobił to lepiej. Nie wiem jeszcze czy to "wina" CS3 czy operatora.

Nie, nie czuję się obrażony. Nie będę pisał dlaczego bo ja dostanę warna Nie zmienia to faktu, że Twoja wypowiedź jest ubliżająca i zaczepna - takie przynajmniej intencje mogę z niej wyczytać.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    taki mozg jak Ty nie widzial elementsa w akcji? zaluj bo wiele rzeczy jest kapitalnie rozwiazanych. a DPP widziales na oczy? no tak zapomnialem to tez Ciebie mierzi... (...)
    edit. wlasnie Tomasz wlepil mi warna za obrazanie ludzi... Janusz czujesz sie obrazony?
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    I po co ten zjadliwy ton? Odpowiedziałem Ci rzeczowo a Ty szukasz zaczepki? (...)
    Nie, nie czuję się obrażony. Nie będę pisał dlaczego bo ja dostanę warna Nie zmienia to faktu, że Twoja wypowiedź jest ubliżająca i zaczepna - takie przynajmniej intencje mogę z niej wyczytać.
    Warn jest wlasnie za zjadliwosc i zaczepny ton, niezaleznie od tego czy obiekt zaczepki czuje sie obrazony czy tez po nim to splywa bo to nie jego poziom dyskusji . Wlasciwie warn powinien byc za trollowanie a nie obrazanie ludzi. Prosze o nie kontynuowanie wymiany zdan w tym kierunku i wyciagniecie chociazby minimum nauczki.

Uprawnienia umieszczania postów