Bez jaj, jak nie widać tego na 80 procentach monitorów (ja też nie widzę, ale 2 piwa wypiłem), to na odbitkach też nie będzie.
Bez jaj, jak nie widać tego na 80 procentach monitorów (ja też nie widzę, ale 2 piwa wypiłem), to na odbitkach też nie będzie.
LepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM
Witam ponownie- dawno mnie niebyło.
Oglądam i oglądami i niiiiic. Ogladam na dwóch monitorach Samsung Sync Master 172 X.
Ciutka szumu i 0 (zero pasków)
Dobra, ok. niech bedzie ze panikuje![]()
Jest to LCD, wiec i tak podbija sporo, niemniej matryca MVA i do odwzorowania barw do tej pory nie moglem sie czepic.
Pozatym mam dziwne wrazenie ze z moim obiektywem (chyba wina to obiektywu,a nie sprawdze, bo w tej chwili innego nie mam i jego aberacji na 17mm, byc moze to wprowadza zmylke do aparatu) AWB dziwnie sie zachowuje w dzien sloneczny, czesto nie trafia z temperatura. Natomiast w pomieszczeniu i przy lampie blyskowej jest ok.
Wiem, ze odniesiecie wrazenie, ze sie czepiam, ale z puszki jestem bardzo zadowolony, tylko troszke idealista jestem i staram sie poduczyc do nowej wlasnie puchy, wiec nie sa to pytania w stylu szukania dziury w calym, ale siegnieciem do Waszej wiedzy.
Tutaj moim zdaniem jest nietrafione, za zimne
A to bardziej mi odpowiada, jak widac fotka strzelona prawie jedna za druga i z podobnymi ustawieniami, jedynie zmienilem miejsce, ale aby taka roznice dawac
Z RAW-ami nie ma problemu jak wiadomoale chcialem tez jpg-i dociagnac, moze macie jakies sugestie?
Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 19-05-2007 o 17:09
Odnośnie zdjęcia nocnego. Po zmniejszeniu w przeglądarce pasy widać ale moim zdaniem jest to efekt związany z zasadą wyświetlanie przez przeglądarkę na monitorze większych obrazów niż jego fizyczna rozdzielczość.
Coś podobnego jak w przypadku PS-a gdzie przy na powiększeniu 23,45% linie ukośne zaczynają poważnie schodkować.
Po otwarciu tego zdjęcia w PS-e i powiększeniu 25% (powiększenia 12.5, 25%, 50% - o dzielniki 2 aby pikselki się równo rozkładały) efekt nie występuje mimo iż w samej przeglądarce był.
Co do zdjęć dziennych to jest dokładnie tak jak napisał Vitez.
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 20-05-2007 o 09:45
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
No to wole RAW
Dzieki za sugestie