Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 30D i problem?

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Bez jaj, jak nie widać tego na 80 procentach monitorów (ja też nie widzę, ale 2 piwa wypiłem ), to na odbitkach też nie będzie.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Coś już napisał Awatar troll
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam ponownie - dawno mnie niebyło.
    Oglądam i oglądami i niiiiic. Ogladam na dwóch monitorach Samsung Sync Master 172 X.
    Ciutka szumu i 0 (zero pasków)

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobra, ok. niech bedzie ze panikuje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Dobra, ok. niech bedzie ze panikuje
    A sprobowales "skalibrowac" monitor chociazby tak zeby za jasno nie wyswietlal. jesli monitor podbija ci jasnosc to takie paski mozesz widziec.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jest to LCD, wiec i tak podbija sporo, niemniej matryca MVA i do odwzorowania barw do tej pory nie moglem sie czepic.

Pozatym mam dziwne wrazenie ze z moim obiektywem (chyba wina to obiektywu,a nie sprawdze, bo w tej chwili innego nie mam i jego aberacji na 17mm, byc moze to wprowadza zmylke do aparatu) AWB dziwnie sie zachowuje w dzien sloneczny, czesto nie trafia z temperatura. Natomiast w pomieszczeniu i przy lampie blyskowej jest ok.

Wiem, ze odniesiecie wrazenie, ze sie czepiam, ale z puszki jestem bardzo zadowolony, tylko troszke idealista jestem i staram sie poduczyc do nowej wlasnie puchy, wiec nie sa to pytania w stylu szukania dziury w calym, ale siegnieciem do Waszej wiedzy.

Tutaj moim zdaniem jest nietrafione, za zimne

A to bardziej mi odpowiada, jak widac fotka strzelona prawie jedna za druga i z podobnymi ustawieniami, jedynie zmienilem miejsce, ale aby taka roznice dawac

Z RAW-ami nie ma problemu jak wiadomo ale chcialem tez jpg-i dociagnac, moze macie jakies sugestie?
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 19-05-2007 o 17:09

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    AWB dziwnie sie zachowuje w dzien sloneczny, czesto nie trafia z temperatura. (...) siegnieciem do Waszej wiedzy.
    Albo robisz RAW+AWB i niedociagniecia AWB dociagasz przy wolaniu RAW, albo tez robisz w JPG i akceptujesz ze to jest tylko automat. Ma prawo sie mylic.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Odnośnie zdjęcia nocnego. Po zmniejszeniu w przeglądarce pasy widać ale moim zdaniem jest to efekt związany z zasadą wyświetlanie przez przeglądarkę na monitorze większych obrazów niż jego fizyczna rozdzielczość.
    Coś podobnego jak w przypadku PS-a gdzie przy na powiększeniu 23,45% linie ukośne zaczynają poważnie schodkować.
    Po otwarciu tego zdjęcia w PS-e i powiększeniu 25% (powiększenia 12.5, 25%, 50% - o dzielniki 2 aby pikselki się równo rozkładały ) efekt nie występuje mimo iż w samej przeglądarce był.
    Co do zdjęć dziennych to jest dokładnie tak jak napisał Vitez.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 20-05-2007 o 09:45
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to wole RAW
    Dzieki za sugestie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów