Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: 2 fotograf na ślubie | sprzęt na ślub | zachowanie na ślubie | blenda vs lampa

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Z lampą w kościele powyżej 800 iso to musi nieźle prześwietlać, nawet jak zmniejszymy moc.
    Czy ktoś robił zdjęcia w kościele z ustawionymi 2 statywami wraz z lampami (slave) i parasolkami (oczywiście wyzwalane radiowo)?

Z opisanymi czasami 1/40 - 1/50 wygląda mi na to, że kolega ishi robi na szerokim kącie, zresztą to nie daje gwarancji ostrości zdjęcia.

W porze letniej (jak jest widno, słonecznie) po wyjściu z kościoła ja bym zawsze robił z lampą, zdjęcia wychodzą dużo lepiej. Nawet w plenerze jak nie ma blend lepiej robić z lampą. No i oczywiście tylko RAW.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Z lampą w kościele powyżej 800 iso to musi nieźle prześwietlać, nawet jak zmniejszymy moc.

Z opisanymi czasami 1/40 - 1/50 wygląda mi na to, że kolega ishi robi na szerokim kącie, zresztą to nie daje gwarancji ostrości zdjęcia.

W porze letniej (jak jest widno, słonecznie) po wyjściu z kościoła ja bym zawsze robił z lampą, zdjęcia wychodzą dużo lepiej. Nawet w plenerze jak nie ma blend lepiej robić z lampą. No i oczywiście tylko RAW.
    no co ty opowiadasz z tym prześwietlaniem...??

ja z czasami schodziłem do 1/20 nie poruszone wiec przy spokojnej rece 1/50- 1/60 spox.

z życzeniami to nawet lepiej -jak jest obok miejsce zacienione- szepnąć młodym by sobie staneli kilka metrów (do cienia). Przynajmniej jak tak wolę...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Czy ktoś robił zdjęcia w kościele z ustawionymi 2 statywami wraz z lampami (slave) i parasolkami (oczywiście wyzwalane radiowo)?
    Ale nawet jak dasz ISO 800 to Ci E-TTL skoryguje dlatego trudno prześwietlić. Co do statywów parasolek i innych gadżetów to może być problem ze strony proboszcza. Duchowni nie lubią żeby zastawiać okolice prezbiterium. Najlepiej jak już to monopad bo łatwo się z nim przemieszczać.

Uprawnienia umieszczania postów