Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: [Firrdun] Tematy różne

Coś już napisał Awatar Firrdun
    Miasto
    London

Domyślnie [Firrdun] Tematy różne

Kilka zdjec, ktore zrobilem zaraz po zakupie lustra cyfrowego. Nie mialem wtedy zadnego pojecia o plikach RAW, wiec nie sa one najlepszej jakosci. Mimo to chcialbym sie nimi podzielic i prosic o opinie.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    Ostatnio edytowane przez Firrdun ; 19-05-2007 o 14:00 Powód: Troche nowosci
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Obejrzałem zdjęcia z dużym zainteresowaniem, wyglądają b. egzotycznie złapane ciekawe momenty. Pewnie zaraz ktoś uderzy że dużo centralnych kadrów. IMO tak czy tak coś nowego i świeżego - z przyjemnością obejrzałem.

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

bardzo fajny reportaż IMO
    pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

rajaz
    Guest

Domyślnie

Zdjęcia obejrzałem z zaciekawieniem. W zeszłym roku oglądałem chińskich cyrkowców w teatrze w Shanghaju. Gdzieś w archiwum mam podobne zdjęcia. Swoją drogą co ta panna wyczyniała z tymi świecznikami :-)))

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nr 6, 11 i może 15. Te mi się podobają
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Miasto
    London

Domyślnie

Dzieki za opinie. Co do centralnych kadrow to sie zgadzam. A ta kobitka ze swieczkami to niezla byla. Wyobrazcie sobie ze jak jej podawali najpierw te swieczniki to na plecach lezala, a "przeszla" do tej pozycjibez upuszczania zadnego z nich.

Rajaz: Gdybys mogl to podaj jakiegos linka do swoich zdjec z cyrku. Chetnie zobacze co tam sie dzialo.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnisi w cyrku :/ Z samego szacunku dla czyjejś religii unikał bym publikowania takich zdjęć. Wiecie jak sie czują buddyści, gdy te komunistyczne pajace robią cyrk z klasztoru?
    Skasowali mi ;(

Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Mnisi w cyrku :/ Z samego szacunku dla czyjejś religii unikał bym publikowania takich zdjęć. Wiecie jak sie czują buddyści, gdy te komunistyczne pajace robią cyrk z klasztoru?
    Chyba troche przesadzasz. Oni nie byli tam w przywiezienie w klatkach, ani nikt tam nie obrazal buddyzmu. Sami mnisi z tego co wiem czesto organizuja pokazy swoich umiejetnosci, wiec nie rozumiem co maja te zdjecia z obraza kogokolwiek. Jak dla mnie wrecz przeciwnie. Zdolnosci tych ludzi mozna tylko podziwiac.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Firrdun Zobacz posta
    Chyba troche przesadzasz. Oni nie byli tam w przywiezienie w klatkach, ani nikt tam nie obrazal buddyzmu. Sami mnisi z tego co wiem czesto organizuja pokazy swoich umiejetnosci, wiec nie rozumiem co maja te zdjecia z obraza kogokolwiek. Jak dla mnie wrecz przeciwnie. Zdolnosci tych ludzi mozna tylko podziwiac.
    To są ludzie nie mający wiele wspólnego z mnichami. Tak jak Ty bys jechał poklęczeć w Afryce przebrany za księdza ku uciesze gawiedzi. Chiński reżim robi wszystko żeby wykorzenić, to co kojarzy się z religijnością i Chinami.
    Skasowali mi ;(

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem Firrdun powinien oprotestować imprezę - przywiązać się łańcuchem do ławki cyrkowej i wywiesić jakiś odpowiedni transparent . IMO suchyHc przesadzasz. Równie dobrze można postawić takie same zarzuty do większości filmów kungfu - to też taki cyrk w strojach buddystów tyle że na ekranie. Czy na tych zdjęciach widać jakieś wyszydzanie i obrażanie uczuć religijnych? Bo dla mnie to jest folklor taki sam jak w każdym innym zakątku świata. Rozumiem, że można by mieć opory moralne gdyby impreza odbywała się w buddyjskiej świątyni przerobionej na cyrk.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów