Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 300D

Mieszany widok

przemo1
    Guest

Domyślnie 300D

witam
    Jakis miesiac temu zamienilem G5 na 300D, wrazenia po miesiacu?
    REWELACJA!, mialem okazje pstrykac w miedzy czasie roznymi kompaktami (A2, Z10,Nikony) ale 300D juz z kitem bije je wszystkie w przedbiegach.
    Foty sa rewelacyjne (oczywiscie po zaprzyjaznieniu sie z aparatem), a po wgraniu wasiaware nic w tym momencie sprzetoi nie brakuje.
    Mile sie zaskoczylem podpinajac Heliosa 50/1.8, ruskie szklo-dobre szklo, teraz zbieram na Tamrona 28-75/2.8
    polecam wszystkim ktorzy zastanawiaja sie nad dSLR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i co tu ci napisac?
    Gratulacje! 8)

Zamiast Heliosa pobaw sie jednak Canonowska 50 1.8 , jakosc podobna (bo Helios to srednie a nie dobre szklo) , cena podobna chyba a masz przewage AF 8) .
    Aha... jak pobawisz sie Tamronem (szczegolnie efektami na f 2.8 i ogniskowej 75) to pewnie padniesz na zawal

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

No w koncu za cos sie placi. I choc ja tez z 300D jestem zadowolony, to podejrzewam, ze za kilka tygodni Twoj hurra - opytymizm nieco opadnie, bo jednak przesada jest, ze mu niczego nie brakuje.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

przemo1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    No w koncu za cos sie placi. I choc ja tez z 300D jestem zadowolony, to podejrzewam, ze za kilka tygodni Twoj hurra - opytymizm nieco opadnie, bo jednak przesada jest, ze mu niczego nie brakuje.
    moze masz racje, lecz przede wszystkim chodzilo mi o porownanie kompaktow i dSLR, wg mnie ta rewelacja to wlasnie wyzszosc dSLR (oczywiscie zalezy to od potrzeb), odkrylem jednak tez ze lustrzanka z kitem to tylko poczatek ... wydadkow(inwestycji)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo1
    odkrylem jednak tez ze lustrzanka z kitem to tylko poczatek ... wydadkow(inwestycji)
    Taaa, ja wlasnie zainwestowalem prawie 2 tys w plecakotorbe, monopod z glowiczka, kabelek zdalnego wyzwalania lampy i wezyk .

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Vitez nakupowal za 2k az tyle gratow - ale z dugiej strony za 2k to porzadnego szkielkanie kupisz - studnia bez dna

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo1
    Cytat Zamieszczone przez eternus
    moze masz racje, lecz przede wszystkim chodzilo mi o porownanie kompaktow i dSLR, wg mnie ta rewelacja to wlasnie wyzszosc dSLR (oczywiscie zalezy to od potrzeb), odkrylem jednak tez ze lustrzanka z kitem to tylko poczatek ... wydadkow(inwestycji)
    nooo jak się z malucha do Uno przesiadłem, to dla mnie także była to rewelacja, ale chyba Ameryki tym nie odkryłem

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Vitez nakupowal za 2k az tyle gratow - ale z dugiej strony za 2k to porzadnego szkielkanie kupisz - studnia bez dna
    Nakupowalem gratow bo na szkla tez bedzie forsa... moze za miesiac a moze pozniej ale plany sa :P

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Ja oddałem canona 50 1.8 a kupiłem heliosa z adapterem (helios kosztował mnie 15zł, adapter 43ł) Troszkę to jednak taniej wychodzi niż canon... (370zł // 58zł), a na jakość nie narzekam.

Ostrzenie manualne w ogóle mnie nie przeraża (jakoś z zenitem latałem kilka lat i chyba się przyzwyczaiłem) Ostrzę na maksymalnej dziurze, potem tylko przysłaniam ile chcę. Dla mnie bomba, fajnie i wygodnie.

Czyli jak widać w takie wielkie koszta nie trzeba koniecznie się ładować, mając dslr.

A jeśli chodzi o tele, to z 75-300 III jestem bardziej niż zadowolony- kupiłem za 550zł (stan praktycznie nówka) i jakość zdjęć mi odpowiada (przy pomocy pana PS)

Uprawnienia umieszczania postów