Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Canon 50 / 50E Róznice

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    A i jeszcze jedna rzecz którą sie różnią jest to że na matówce w 50e w samej góry po prawej jest taki kwadracik który jak sie na niego popatrzy to on działa jak przycisk GO. Ale nie wiem jak to jest rozwiązane 50 bo ja i tak ten kwadracik mam wyłączony bo ciężko na niego popatrzec tak żeby zadziałal i to mam przełączone na przycisk blokady ekspozycji. To chyba tyle...... jak se co jescze przypomne to napiszę.
    W 50 tego nie ma, bo to jest właśnie jedna z opcji EC, o czym zresztą wyżej pisałem...

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Całe życie używałe EC i byłem z niego bardzo zadowolony, oczywiscie po odpowiednim skalibrowaniu - z tego co pamietam kalibracja w poziomie nie zawsze pokrywała się z kalibracją w pionie, ale to pikuś - teraz żałuję że w cyfrze nie ma takiego czegoś - ale z drugiej stromy "strzelanie" okiem w któryś z 9 czy więcej pól autofocusa mogłaby okazać się nieco skomplikowana.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    ...."strzelanie" okiem w któryś z 9 czy więcej pól autofocusa mogłaby okazać się nieco skomplikowana.
    A niby dlaczego? W takim EOS 3 Eye Control współdziała z 45! pktami AF, wiec jaki problem z 9 ?
    Ja jestem zdania, że własnie dopiero od pewnej liczby pktów (7, 9) EC ma sens, bo jest z czego wybierać. Natomiast przy 3 (50E) czy 5 tylko w poziomie (EOS 5) uwazam ten bajer za niezbyt uzyteczny i sam posiadając dawniej EOS 50 wybrałem wersje bez EC.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    A niby dlaczego? W takim EOS 3 Eye Control współdziała z 45! pktami AF, wiec jaki problem z 9 ?
    Ja jestem zdania, że własnie dopiero od pewnej liczby pktów (7, 9) EC ma sens, bo jest z czego wybierać. Natomiast przy 3 (50E) czy 5 tylko w poziomie (EOS 5) uwazam ten bajer za niezbyt uzyteczny i sam posiadając dawniej EOS 50 wybrałem wersje bez EC.
    Osobiście nie mam nic przeciwko temu - chodzi mi racaje o to jak trafić w jeden z 45 punktów, bo jak się znam to pewnie dłuuuugo bym musiał trenować
    A własciwie dlaczego nie stosują tego w cyfrówkach?

Coś już napisał

Domyślnie

A może właśnie Canon czeka, żeby dorzucić to, jak się skończą wszystkie bajery- odkurzacze, 20 mpix itd, to przyjdzie pora na EC

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów