Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon 50 / 50E Róznice

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie Canon 50 / 50E Róznice

Czy są jakieś znaczące różnice w tych dwóch modelach, które dyskwalifikują jeden z nich przy chęci zakupu. Mam zamiar kupić jeden z nich, ale wszyscy mówia, że tylko 50E. Eye control mi się raczej do niczego nie przyda więc ten bajer można pominąć. Czy te dwa modele różnią się czymś innym?

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Różnią się tylko eye control. Moim zdaniem można sobie kompletnie darować tą funkcję. Miałem dwa aparaty wyposażone w tą funkcję (5 i teraz 3) i nigdy jej nie używałem. Kieruj się raczej stanem technicznym danego egzemplarza.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

a ja uwazam, ze jezeli oczokontroł to całkiem fajny bajer podobal mi sie w 50e, podoba mi sie w 3. kompletnie nie rozumiem, czemu cwanon to porzucil...
    Martin Gorczakowski

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Nie róznią sie niczym ale maja tylko trzy pola AF zawiel nie można wybrać. Ja mam 50e i jestem z niego bardziej niż zadowolony. Zdecydownie polecam tan model canona narazie poluje na 3...............

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Czy są jakieś znaczące różnice w tych dwóch modelach, które dyskwalifikują jeden z nich przy chęci zakupu. Mam zamiar kupić jeden z nich, ale wszyscy mówia, że tylko 50E. Eye control mi się raczej do niczego nie przyda więc ten bajer można pominąć. Czy te dwa modele różnią się czymś innym?
    Ja też się przyłączę do pozytywnej opinii na temat 50e.
    Jak kupiłem to body, to na początku eye control traktowałem jako bajer.
    Po pewnym czasie używałem tylko EC.
    Tak więc brać, nie zastanawiać się.

Coś już napisał Awatar Firrdun
    Miasto
    London

Domyślnie

Posiadalem kiedys 50E. Uwazam ze ten "bajer" sie w wiekszosci przypadkow przydaje. Pod warunkiem, ze nie ma kiepskich warunkow oswietleniowych (tylko centralny AF jest krzyzowy). Szkoda, ze juz C tego nie stosuje, byloby to o wiele wygodniejsze niz jojstick w 30D.
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

IMHO EC to zbędny "bajer" szczególnie w 50E przy tylko trzech polach AF, chociaż podgląd GO realizowany w ten sposób mi się podobał.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Czyli mam rozumieć, że 50-ka różni się tylko od 50E eye control. Jesli to ta sama konstrukcja to chyab obojetnei, który wezmę będzie dobrze :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Czyli mam rozumieć, że 50-ka różni się tylko od 50E eye control. Jesli to ta sama konstrukcja to chyab obojetnei, który wezmę będzie dobrze :-)
    Tak tylko tym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

A i jeszcze jedna rzecz którą sie różnią jest to że na matówce w 50e w samej góry po prawej jest taki kwadracik który jak sie na niego popatrzy to on działa jak przycisk GO. Ale nie wiem jak to jest rozwiązane 50 bo ja i tak ten kwadracik mam wyłączony bo ciężko na niego popatrzec tak żeby zadziałal i to mam przełączone na przycisk blokady ekspozycji. To chyba tyle...... jak se co jescze przypomne to napiszę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów