Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Tokina 19-35

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Doswiadczenia nie mam ale zobacz: www.optyczne.pl oraz google. Od szukania głowa nie boli.........chyba

Domyślnie

czy ma ktos porownanie tej tokiny do KITa?co jest lepsze?
    CANON

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja mam i tokina wypada lepiej. jeżeli chodzi konstrukcje i af bez sprzecznie lepsza jest. Natomiast jeżeli chodzi o ostrość to podobnie ale z przewaga tokiny. Ja niedługo będę swoja sprzedawał prawie nowa jak by ktoś był zainteresowany... to proszę PW

Domyślnie

moze ktos jeszcze cos dodac??
    CANON

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Chyba nie bardzo ktoś coś doda do tego tematu bo szkło mało popularne. Na forum jest gdzieś wątek o tym szkle, ale pewnie go już widziałeś.....

Domyślnie

chyba masz racje,dzieki...:-(
    CANON

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przede wszystkim Tokina pracuje z pełną klatką. Dałem gdzieś kiedyś zdjęcia z 5d
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

To ja cos dodam, po takowe szklo posiadam.

Moim zdaniem, jedno z niedocenionym szkiel i malo znane. Przed kupnem znalazlem tylko kilka opinii, glownie pozytywnych ( w tym wysyko ocena na fredmiranda - 9 dostalo.) Moze opisze najpierw plusy:

- budowa ( praktycznie wylacznie szklo i metal, bardzo przymina solidne szkla na m42, przyjemne w rece lezy), pierscienie chodza z nalezytym oporem i dokladnie.
    - ostrosc - obiektyw ostry, zarowno na srodku, jak i na przegach, nie narzekalem.
    - zgrabny i poreczny
    - tani - za cene 600 - 700 nowka, dostajemy bardzo przyzwote szklo z roczna gwrancja.
    - pracuje zarowno pod cropem jak i FF

Teraz aspekty neutralne, czyli bez wyroznien:
    - kontrast - przyzwoity, bez zastrzen
    - AF - nie zauwazylem wiekszych chybien i problemow z bf czy ff.

I minusy:
    - chyba najwiekszy minus to praca pod swiatlo, od razu radze dokupic oslone przeciwsloneczno, bo obiektyw lubi flarowac bardzo. Nawet z oslona udalo mi sie kilka ladnych zlapac.
    - slabo dostepny w polsce, tylko w jednym sklepie mieli na miejscu, reszta na zamowienie.

PRzesiadlem sie tego obiektywu dopiero na 17-40 L i moge powiedziec ze Tokina naprawde dzielnie sie broni. Sadze ze jest to bardzo dobry ,tani i przyzwoity tzw, spacer zoom, mimo ze troche krotki ale mozna przywyknac.
    Z powodzeniem wykorzystywalem go fotografi slubnej. Dla chetnych moge podeslac raw i jpg.

Pozdrawiam

Jacek Andreasik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koy Zobacz posta
    To ja cos dodam, po takowe szklo posiadam.

Moim zdaniem, jedno z niedocenionym szkiel i malo znane. Przed kupnem znalazlem tylko kilka opinii, glownie pozytywnych ( w tym wysyko ocena na fredmiranda - 9 dostalo.) Moze opisze najpierw plusy:

- budowa ( praktycznie wylacznie szklo i metal, bardzo przymina solidne szkla na m42, przyjemne w rece lezy), pierscienie chodza z nalezytym oporem i dokladnie.
    - ostrosc - obiektyw ostry, zarowno na srodku, jak i na przegach, nie narzekalem.
    - zgrabny i poreczny
    - tani - za cene 600 - 700 nowka, dostajemy bardzo przyzwote szklo z roczna gwrancja.
    - pracuje zarowno pod cropem jak i FF

Teraz aspekty neutralne, czyli bez wyroznien:
    - kontrast - przyzwoity, bez zastrzen
    - AF - nie zauwazylem wiekszych chybien i problemow z bf czy ff.

I minusy:
    - chyba najwiekszy minus to praca pod swiatlo, od razu radze dokupic oslone przeciwsloneczno, bo obiektyw lubi flarowac bardzo. Nawet z oslona udalo mi sie kilka ladnych zlapac.
    - slabo dostepny w polsce, tylko w jednym sklepie mieli na miejscu, reszta na zamowienie.

PRzesiadlem sie tego obiektywu dopiero na 17-40 L i moge powiedziec ze Tokina naprawde dzielnie sie broni. Sadze ze jest to bardzo dobry ,tani i przyzwoity tzw, spacer zoom, mimo ze troche krotki ale mozna przywyknac.
    Z powodzeniem wykorzystywalem go fotografi slubnej. Dla chetnych moge podeslac raw i jpg.

Pozdrawiam

Jacek Andreasik
    wielkie dzieki za pomoc,obecnie ta tokina kosztuje u nas 1/4 ceny canona 17-40 i mam nadzieje,ze nie jest 4 razy gorsza;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 11-11-2007 o 17:55 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Maiłem tą Tokinę i bardzo sobie chwaliłem Solidne i dobre optycznie szkło Za taka cenę nic lepszego kupić chyba się nie da Z FF czy BF kłopotów nie miałem
    Bierz bez obawy

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów