Rawy wołam RSE, a zdjęcia finalne maja ciut ocieplona barwę w stosunku do tych na forum.
Rawy wołam RSE, a zdjęcia finalne maja ciut ocieplona barwę w stosunku do tych na forum.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Tak w ramach ciekawostki wkleję dwie fotki z Komunii, którą niedawno obsługiwałem. Było ustalone, że dostęp do ołtarza ma tylko wynajęty fotograf. No i drugi - dla drugiej grupy. Tyle, że życie... ksiądz nie ogarnął całej sprawy. Ale ludzie, jak to ludzie zachowali się po rodzimemu (czyli zwyaczajowo po polsku) i zrobili oto takie bydło z tej odświętnej mszy. Zero kultury. Bo Heniek by sobie nie wybaczył gdyby nie ruszył **** z ławki i nie podszedł z tą swoją idioten-kamerą i nie cyknął. Albo co gorsza z komórkąCo za naród. Dodatkowo cała uroczystość rozpoczęła się przed Kościołem - procesyjka do środka wraz z rodzicami. Po wejściu jednak się okazało, że rodzice nie mają gdzie siedzieć. Bo normalnie zwyczajowo są pierwsze ławki dla nich zarezerwowane - i to jest oczywiste. Tyle, że w tym przypadku rozsiadły się tam jakieś babska i inni.
Jungla jednym słowem.
A może to normalne w wielkim mieście???
Z tego co pamiętam na wsi zawsze była kulturka, wszyscy zorganizowani, podporządkowani.
Nie sądzę, żeby te dzieci cokolwiek zapamiętały z tego ważnego dnia - co najwyżej ten wyścig szczurów z 'małpami' dookoła nich.
Jak widać byłem tam jedenChociaż śmieszne to w sumie nie jest.
Samo przyjęcie Komunii też do fortunnie zorganizowanych nie należało.
Ja po prawej ręce miałem odrazu świece i ołtarz. A dzieciaki podchodziły z obu stron. Moja grupa w tym przypadku podchodziła zza mnie od strony lewej ręki. Bo podchodzili takimi łukami z ławek które są umieszczone na wysokości ołtarza a nawet i dalej.
A tutaj całe to towarzystwo. Tak to wyglądało podczas całej mszy. Nie tylko przy przyjmowaniu komunii.
Też tak robiłem i właśnie kolory "leżą" tam najbardziej, szczególnie czerwień i jej odmiany. Fajny program, ale tam gdzie zależy nam na jakości to odradzam. Tutaj już nawet DPP będzie lepszy. Z kartą pamięci nabyłem kupon na C1 LE... to jest "to" jeżeli chodzi o kolorystykę, w końcu jakiś naturalizm.
FOTOINKWIZYTOR
Zapraszam do mojej galerii komunijnej http://wap.galerie.superfoto.pl/?&g=335667
Warunki nie były najlepsze, szczególnie że kamerman (pełniący również funkcję fotografa w jednej osobie - chociaż przez całą uroczystość nie wypuścił kamery z ręki) skutecznie uprzykrzał mi życie. Za wszelkie konstruktywne uwagi już teraz dziękuję.
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Wkleję jeszcze jedno foto, tyle że cropowane z powodu całej tej chołoty w tle. Dodam, że którymś momencie ksiądz powiedział: "ale umawialiśmy się, że na prezbiterium nie wchodzimy".
Tyle, że jak groche o ścianę.
Ogólnie to do księdza nic nie mam. Był bardzo w porządku - poznałem go na próbach przed główną uroczystością.
Nie wiem jakie odczucia mają pozostali forumowicze, ale ja nie ma mam siły przedzierać sie przez cały zrzut Twojej karty.
Czy nie byłbyś w stanie wybrać kilku/kilkunastu do pokazania?
Bo to co podlinkowałeś, to najwyzej dla rodziców się nadaje, aby odnaleźli na zdjęciach swoje pociechy i zamówili odbitki.
Jak zapewne zauważyłeś, nie jest to galeria forumowa. Znajdują się w niej wszystkie zdjęcia z uroczystości (ale nie wszystkie z karty) - a cel, w jakim to uczyniłem, świetnie zrozumiałeś.
Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 25-05-2007 o 12:21
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Ja miałem śmieszną historię ubiegłej niedzieli. Ustawiałem dzieci do zdjęcia grupowego. Miałem za sobą mur rodziców i za cholerę nie mogłem się cofnąć żeby jakoś zmieścić towarzystwo w kadrze. Nagle grad fleszy i dzieci z księdzem na czele zaczynają się rozchodzić. Tylko, że ja jeszcze nie zrobiłem zdjęcia. I całe ustawianie od nowa.:-D