pierwsze i trzecie baaardzo fajne. z tym, że w pierwszym przeszkadza trochę ucięta (z góry) głowa dziewczynki.
pierwsze i trzecie baaardzo fajne. z tym, że w pierwszym przeszkadza trochę ucięta (z góry) głowa dziewczynki.
Pozdrawiam
Slick
IMHO zdjęcia ładne .. chociaż czasem po eksperymentowałbym z kadrami i ujęciami![]()
ja tu nie widze nóg ucietych, foty b. fajne...
Pozwolę sobie pogratulować - uchwyciłeś (moim zdaniem) to "coś", co w tej uroczystości było istotne. Niepełnego kadrowania nie uważam za błąd, ale za sposób ujęcia sceny.
Jednym słowem: gratuluję!
---------------
Don_Pedro_123
---------------
ładne zdjęcia, dobre momenty, dobrze naświetlone. musiałes mieć niezłe warunki, ładny, jasny drugi plan. tłukę komunie dwa razy w tygodniu od pocztaku maja i dopiero teraz wiem, że to jest niełatwy kawałek chleba. chwila nieuwagi i "to se ne wrati". gratuluję.
Fajne foty. Ja byłem teraz na chrzcie chrześnicy. I zdjęć z kościoła mam aż... jedno - zakaz księdza. Pyknąłem tylko na koniec - po błogosławieństwie. Wtedy było pozwolenie. W sumie mi się ta koncepcja podobała. Były wynajęty profi, a rodziny siedziały w ławkach, zamiast zabijać się o kadry. I dzieci były przez to skupiony na istocie sprawy.
troszku ot
ostatnio byłem na komunii i zamówiony fotograf rozśmieszył mnie tym że każdego komunistę/komunistkęfotografował z góry
tzn. stał nad dzieckiem (jego odległość od niektórych dzieciaków to około 1 metra) i pochylał tylko aparat (jego wzrost około 180-185)
ciekawi mnie jaki będzie efekt końcowy
a no i obiektyw normalny - żaden TS
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
A mnie ciekawi jak panowie ustawiają sprzęt kiedy obiekt urzęduje w czarnym garniturku?
Mnie też trafiło "zlecenie" komunijne (ech te rodziny). Kościół jest dość jasny. Do dyspozycji szkła z podpisu.
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 24-05-2007 o 19:13
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Jeden fotograf to bardzo dobry pomysł bo nikt nikomu nie p....y całej roboty. Co do zdjęć fajnie wyszły nawet, jasny i przestronny musiał być ten kościół, tylko.... czym wołasz RAW-y? Bo kolorystyka twarzy na moim monitorze jest lekko trupia![]()
FOTOINKWIZYTOR