Bardzo proszę nie zarzucaj mi wprowadzania w błąd.
Hierarchia jest następującą
Sigma ma parę oddziałów na świecie, w kraju w którym nie ma oddziału jest reprezentowana przez wyłącznego przedstawiciela który, dba o interesy Sigmy w danym kraju.
W Polsce jest nim firma K-Consult z Gdyni. Można bez trudu znaleźć tego potwierdzenie na stronie http://www.sigma-photo.co.jp/english/network/index.htm.
Na stronie firmy K-Consult (domena sigma-foto.pl należy do firmy K-Consult) jest zacytowane przez mnie wcześniej przekierowanie wszystkich klientów z terenu Polski do jednego jedynego i jedynie słusznego serwisu Foto-Service. Zacytowałem treść znajdującą się na stronie Foto-Service.
Kupując w Polsce obiektyw firmy Sigma dostajesz gwarancję firmy K-Consult i nie masz innego wyjścia jeżeli chcesz go naprawić w okresie gwarancji niż w serwisie Foto-Service.
Przyjmij więc człowieku do wiadomości, że stanowisko serwisu Foto-Service dla posiadaczy obiektywów Sigma w Polsce jest wyrocznią bez względu na to czy się ono nam podoba czy nie. Możesz poskarżyć się do Japończyków którzy odeślą Cię i tak do lokalnego przedstawiciela czyli K-Consult który wskaże Ci Foto-Service jako miejsce gdzie masz dochodzić naprawy swojego sprzętu. Stanowisko serwisu Foto-Service jest więc dla polaków równoznaczne ze stanowiskiem producenta.
Skoro nadal uważasz, że wprowadzam ludzi w błąd to może nas oświecisz swoją wiedzą na temat gdzie mieszkający w Polsce posiadacz Sigmy ma iść ze swoim bublem i czyje stanowisko w sporze go obowiązuje?